ראש השנה בפתח והחג מביא איתו, כמדי שנה, את ארוחות החג המשפחתיות והחגיגיות ולרוב גם עתירות הקלוריות.
אם כן, כיצד נשמור ככל הניתן על חיטובינו ועל בריאות גופנו?
ישנם כמה ממאכלי ראש השנה, אלה הסמליים ביותר, שהם כן תורמים לבריאותנו וכדאי לנו להזין את גופנו בהם.
דגים:
בעלי ערך ביולוגי גבוה, מכילים חלבון איכותי וקל לעיכול, ויטמינים ומינרליים חיוניים, דלים בשומן רווי ועשירים בחומצות שומן בלתי רוויות מסוג אומגה 3 אשר חשובות לבריאותנו.
כדי לשמור על יתרונות הדגים מומלץ לאפות, לצלות או לבשל אותם ולהימנע מטיגון.
תמרים:
הם משתייכים לקבוצת הפירות בשל היותם בעלי תכולת פחמימות גבוה, בנוסף לכך, כמות הסיבים התזונתיים שבתמרים גבוהה.
הם עשירים באשלגן ומכילים מעט סידן וברזל. למרות מתיקותם של התמרים, הם לא מעלים את רמות הסוכר בדם בצורה חדה, לכן מהווים תחלופה טובה לחטיף לאלה הסובלים מסוכרת.
יתרון נוסף: בשל תכולת הסיבים שבו, התמר יעיל למניעת עצירות.
רימונים:
הרימונים אינם מכילים ברזל אך יש בהם חומרים שתורמים לעליה ברמות ההמוגלובין ולכן מומלץ לאכול רימונים לאלו החולים בלוקמיה.
הרימון עשיר בנוגדי חמצון והוא אחד מהתכשירים הטבעיים והיעילים לעצירת שלשולים. הרימון, תורם לשמירה על בריאות הלב וכלי הדם.
יש לזכור כי הרימון עדיין מכיל סוכר כמו שאר הפירות לכן מומלץ להגביל את צריכתו.
דבש:
יכול להעלות את רמות נוגדי החימצון בדם אשר מגנים על גופנו ונלחמים בחומרים המזיקים לגוף. תורם להגנה מפני מחלות לב וכלי דם, סוכרת, סרטן ואף מעכב תהליכי הזדקנות. הדבש עשיר במינרלים ועם זאת מכיל לא מעט פחמימות.
הכמות המומלצת ליום: עד 2 כפיות.
יש לציין כי משרד הבריאות הנחה על אסירת אכילת הדבש לתינוקות מתחת לגיל שנה, מכיוון שעלול להסתתר בתוכו חיידק מסוים אשר פוגע בקיבה ואצל המבוגרים חיידק זה לא שורד.
תפוחים:
מכילים ויטמינים ומהווים מקור טוב לסיבים תזונתיים אשר תורמים להורדת רמות הכולסטרול בדם, תורמים לאיזון רמת הסוכר בדם, להסדרת יציאות, לסילוק חומרים מסרטנים מהמעי ולהגברת תחושת השובע. כדאי לאכול את התפוח עם הקליפה כדי לקבל את כל המרכיבים התזונתיים שלו וכמובן טרי כדי שערכו התזונתי לא ירד.
טיפים לחג:
רצוי לא להגיע רעבים לחג, כדי שלא נכנע לפיתויים, רצוי לאכול במשך היום ארוחות קטנות. בחג יש מבחר גדול של מזונות, לכן בחרו מראש מה תאכלו ושימו בצלחת מנות קטנות. בבחירה הקפידו על המזונות שהערך התזונתי שלהם גבוה וכמות הקלוריות שלהם נמוך.
כמו: ירקות בודדים/סלטים/דגנים מלאים/בשר/דג (ללא טיגון).
אכלו לאט כך שהאוכל יתעכל וישדר הרגשת שובע.
הרבו לשתות מים/סודה לפני ובמהלך החג וכמובן להימנע משתיה מתוקה ומשקאות אלכוהוליים המכילים כמות גדולה של קלוריות.
העדיפו לקינוח פירות/סלטי פירות מאשר עוגות ומתוקים לא טבעיים אחרים שכן הם עתירי סוכר ושומן.
נצלו את החופשה לפעילויות גופניות עם המשפחה ואל תוותרו על האימונים לשם תחזוקת הגוף. ניתן לשלב תרגילי כושר כנגד משקולות ביתיים או משקל גוף, אימוני קפיצה,ריצה או הליכה.
חג שמח מלא בריאות וכושר לכולכם!
לעוד אימונים והכוונה, חפשו אותי ברשתות החברתיות!
אינסטגרם – https://instagram.com/regina_fainguersch_official?igshid=17kw2ete4eqzf