פרקליטות המדינה הגישה לבית המשפט המחוזי בבאר שבע כתב אישום חמור נגד אלכסנדר זבאילוב (60) מאשקלון, בגין רצח ויקה שקולניק, באמצעות אבן גדולה.
מכתב האישום, שהגישה עו"ד דבורה מזור מפרקליטות מחוז דרום, עולה כי ב-22 בדצמבר 2024, בשעות אחר הצהריים, הגיעו זבאילוב וויקה שקולניק ז"ל יחד לחוף הים באשקלון. במהלך שהותם על החוף, אחז זבאילוב במנוחה בכוח ומשך אותה נגד רצונה. עוברי אורח שהבחינו במתרחש הזעיקו את המשטרה, אך לאחר שהמנוחה הכחישה כי הופעלה כלפיה אלימות, השוטרים עזבו את המקום.
לאחר מכן, השניים צעדו לכיוון הצוק שבחוף הדתיים, שם, על פי כתב האישום, תקף זבאילוב את המנוחה באכזריות קשה. הוא היכה אותה באבן כבדה בעוצמה רבה בפניה, בראשה ובגופה וגרם למותה.
לאחר המעשה נמלט הנאשם מהזירה, העלים את בגדיו, ונסע לנמל התעופה בן גוריון במטרה לברוח מהארץ, אך לא הצליח לעלות על הטיסה ואז נעצר.
![זירת רצח ויקה שקולניק. צילום: דוברות המשטרה](https://www.kan-ashkelon.co.il/wp-content/uploads/2025/02/c4cb1ec59f25bae380461c821ea5064d-e1738591783941-845x511.jpeg)
זירת רצח ויקה שקולניק. צילום: דוברות המשטרה
![הלוויית ויקה שקולניק](https://www.kan-ashkelon.co.il/wp-content/uploads/2024/12/7c13f0ef8a0ded78d5bab134c6f7ca60-845x1127.jpg)
הלוויית ויקה שקולניק
לאחר הרצח, ביצע מפקד תחנת אשקלון, סנ"צ יורי מזבובסקי בדיקה של התנהלות השורים באירוע שלפני הרצח. מהבדיקה עלה כי השוטרים תשאלו את שקולניק וזבאילוב ולקחו את פרטיהם, אך המנוחה טענה כי הם בני זוג והכל בסדר איתם וכי לא הופעלה כלפיה אלימות. היא גם דרשה בתקיפות מהשוטרים לעזוב את המקום. המסקנה הייתה כי לא נפל פגם בהתנהלות השוטרים.
במקביל הוגשה כנגד זבאילוב בקשת מעצר עד תום ההליכים. מהבקשה עולה כי זבאילוב כבר היה בעל עבר של אלימות ובעבר ישב בכלא על הריגה משנת 2005 שבגינה נידון ל 15 שנות מאסר. מדובר בכתב אישום שהחל כתיק רצח ותוקן במסגרת הסדר טיעון להריגה. עפ"י כתב האישום זבאילוב היכה את המנוח בכל חלקי גופו תחילה באמצעות אגרופים, ולאחר מכן הרים אסלה, והלם באמצעותה בראשו של המנוח, כעשרים פעמים. לאחר האמור, הניח את אצבעותיו על צווארו של המנוח, צעק שהוא עוד חי, והמשיך להכות את המנוח ולבעוט בראשו. לבסוף הפשיט את המנוח, וחזר והלם בו באמצעות האסלה עד שהביא למותו.
רוצים להישאר מעודכנים?
הורידו את אפליקציית "כאן דרום – אשקלון"
הואשמת בעבירה פלילית? משרד עורכי דין אמנון גולן – ההגנה המשפטית שאתה צריך