תלמידי מגמת תכנות באורט רונסון הציגו משחקי מחשב במסגרת פסטיבל תכנות שהתקיים במשרדי גוגל. אורט רונסון היה בית הספר היחיד מאשקלון שהשתתף בפסטיבל, והתלמידים גרמו לעניין רב בקרב מהנדסי החברה.
את משימת תכנות המשחקים קיבלו התלמידים מהמורה שלהם דוד רצון, שהחליט כי בשנת לימודיהם השלישית במקצוע התכנות, הם יקבלו משימה ייחודית ומאתגרת, שגם תעניק להם כלים להמשך. התלמידים חולקו לקבוצות קטנות והתבקשו ליצור משחק מחשב בתוך שלושה חודשים. הם עמדו במשימה למרות אתגרי המלחמה והלימודים שלא התנהלו כבשגרה, והצליחו לייצר משחקים איכותיים כמו טטריס ופקמן, באמצעות תוכנת "python".
"בהתחלה לא האמנו שנצליח לייצר פרויקט מוצלח כזה", סיפר איתם קרייתי, תלמיד המגמה. "הפרויקט עזר לי להבין שאני מאוד אוהבת תכנות ומתחברת לתחום", הוסיפה התלמידה עדי רוזנפלד שיצרה עם חבריה משחק פקמן.
"העבודות של תלמידי רונסון היו ברמה גבוהה ומאוד התרשמתי", סיפר יהודה שוורץ המנטור של אחת הקבוצות. "התרשמתי מאוד מהעצמאות שלהם. לפעמים הרגשתי שאני מיותר והם יודעים את העבודה. הם הוכיחו עצמאות מאוד מרשימה ויצא להם מוצר מאוד מרשים".
גם רחל פרלרמן סגנית מפמ"ר (מפקח מקצוע ראשי) מחשבים החמיאה לתלמידים על עבודתם. "הפרויקטים היו ברמה גבוהה מאוד בטח יחסית לשנה של מלחמה. פחות חשבנו שיגיעו מאזורי העימות ומאוד הופתענו שרונסון הגיעו עם שתי קבוצות שעשו עבודה מדהימה. זה מהלך מדהים גם לתלמידים שמקבלים השראה מאוד גדולה מאנשי גוגל".
המורה למחשבים וסגן מנהלת ביה"ס דוד רצון, סיכם את חודשי הפעילות על המשחקים ועל הצגתם בפני מהנדסי גוגל. "זה מגבש אותם חברתית ומפתח אותם מאוד מבחינה מקצועית, הם נעשים 'לומד עצמאי' נותן להם בטחון שהם מציגים את התכנית בפני 200 איש. בתחילת הדרך הם ממש נבהלים אבל בהמשך הם מגיעים לרמות מאוד גבוהות. זה סיפוק עצום ואני גאה בהם".
רוצים להישאר מעודכנים?
הורידו את אפליקציית "כאן דרום – אשקלון"
הואשמת בעבירה פלילית? משרד עורכי דין אמנון גולן – ההגנה המשפטית שאתה צריך