העבודה של הפקחים במחלקת הפיקוח בעירייה התרחבה לא מעט בשנה וחצי האחרונים. בעיקר מאז החלה העירייה לגבות תשלום על החניה ברצועת החוף.
שם כידוע, צריך לשלם עבור החניה 24 שעות ביממה, 7 ימים בשבוע ומי שלא משלם – כמובן מקבל דו"ח עם קנס לצידו. מי שאוכפים זאת וכותבים את הדו"חות הם הפקחים של מחלקת הפיקוח בעירייה.
אלא שחלק מהפקחים שעובדים במחלקה סירבו לעבוד בשבתות וחגי ישראל והחלו למחות על כך ונוצר רעש גדול מכך בתוך המחלקה. חלק מהפקחים אף איימו כי יעזבו את תפקידם ואף נעשו פניות לחברי מועצה חרדים ולחקל מרבני העיר. "זה משמרות אכזריות, כל היום לרדוף אחרי כחול-לבן. הם מעסיקים פקחים בשבת רק בשביל פנגו, בשביל כסף. אנשים עוזבים את שולחן שבת ואת המשפחה בשביל לאסוף כסף לעירייה, איפה שמענו על דבר כזה?", אמר גורם המעורה בעניין.
לבסוף, הוחלט למנוע מאותם פקחים שדרשו זאת לחלל את השבת ולהפריד אותם מהפיקוח העירוני הרגיל וגם מבחינת חלוקת העבודה ולהעביר אותם למחלקת חניה. כך שכיום יש את מחלקת חניה שמטפלת בכל ענייני דו"חות החניה כל ימות השבוע, מלבד שבת, תחת ניהולו של זאב פרוכטר. ויש מחלקה נוספת תחת ניהולו של עופר זלביגר שעוסקת בפיקוח עירוני על כל משימותיו מלבד חניה ובשבת היא עוסקת גם בפיקוח על החניה.
אלא שלהפרדה הזאת יש מחיר שאותו משלמים אותם פקחים שומרי שבת והוא מחיר כלכלי: כל זמן שאותם פקחים היו במחלקה אחת הם קיבלו אחזקת רכב ששוויו מגיע לכ-2,000 ש"ח בשכר הברוטו של הפקח, ברגע שהפקחים שומרי השבת הועברו למחלקת החניה קוצצה התשלום הזה מהשכר שלהם. "דווקא בתקופה הזאת, של יוקר מחיה ומשכנתאות בשמיים פתאום בא קיצוץ כזה על העובדים", הוסיף אותו גורם, "איפה ראש העיר? הוא בא משכונת מצוקה הוא יודע מה זה מצוקה, איך הוא יכול לשבת בשקט כשפוגעים ככה בשכר של עובדים ורק בגלל שהם שומרים שבת?".
מעיריית אשקלון נמסר בתגובה: "הדברים אינם מדויקים. על מנת להיערך לצמיחה הגדלה של העיר ובמטרה להגביר את תחושת הביטחון האישי תוך שירות מיטבי לתושבים, המחלקה לפיקוח עירוני פועלת בשתי זרועות: פיקוח רב תכליתי ופיקוח משימתי כאשר האחרונים אינם נדרשים לעבוד בסופי שבוע מטבע התפקיד ואינם זכאים לאחזקת רכב, ככל עובדי הרשות בקטגוריה דומה".