כבר שנים ארוכות שישנה מחלקות גדולה בין חברת קצא"א לבין עיריית אשקלון על גובה הארנונה החברה אמורה לשלם.
במשך שנים התקבלו סכומים שלא שיקפו את התשלום הראוי עד שאושרה במועצת העיר אשקלון הסכמה לפיה החברה תשלם 18 מיליון ש"ח בכל שנה, הדבר שהתרחש לפני כמה שנים, עורר תרעומת בקרב אנשי ציבור שטענו כי גם הסכום הזה לא משקף את המציאות. בהמשך התנהלו הליכים משפטיים כאלה ואחרים בין הצדדים, אך הם נותרו חסויים בשל החוק אשר מטיל חיסיון גם בנוגע לעניינים הללו.
המחלוקות הרבות בין הצדדים הביאו את העירייה ואת קצא"א להליך גישור שהתקיים בפני עו"ד הילה רווח, היועצת המשפטית לשעבר של עיריית אשקלון. בתום ההליך נחתם ההסכם בין הצדדים, ולפיו קצא"א תשלם 31 מיליון ש"ח ובנוסף סכום חד פעמי של 53 מיליון ש"ח.
הסכום של ה-31 מיליון ש"ח יהיה התשלום השנתי הקבוע עבור הארנונה, והסכום של 53 מיליון ש"ח יהיה כיסוי עבור חובות עבר של החברה.
ראש העירייה, תומר גלאם הגיב על כך ומסר: "לאחר עשרות שנים של הסכמי ארנונה נעדרי הוגנות וצדק בין העירייה לחברת קצא"א, הצלחנו לראשונה בתולדות העיר, להביא להישג שישפר בצורה משמעותית את גובה תשלומי הארנונה שהעירייה תקבל מהחברה ואלו יוסטו לפרויקטים לרווחת התושבים בכל התחומים. מיקומה של קצא"א בתחומי השיפוט של העיר אשקלון הוא מצב נתון ואם כך הם הדברים, הגיע הזמן שהם ישלמו לעירייה את הסכומים הנדרשים בשל כך. אני מברך על ההבנות שהושגו בשיתוף מנהלי קצא"א. טובת התושבים ובריאותם תמשיך להיות לנגד עיננו ובהתאם לזאת, נמשיך לעקוב מקרוב אחר הפעילות המתבצעת בחברה".
עיריית אשקלון מתנגדת להסכם Red-Med
בתוך כך, היום הודיע גלאם כי עיריית אשקלון תצטרף לעמדת הארגונים הירוקים בעתירה שהוגשה על ידם ועל ידי בעלי עניין אחרים כנגד חברת קצא"א, במטרה לגרום לביטולו של הסכם Red-Med שהינו חלק מהסכמי השלום עם איחוד האמירויות (הסכם אברהם).
בנוסף, קרא ראש העיר לראש הממשלה נפתלי בנט ולראש הממשלה החליפי יאיר לפיד שלא לדחות את הדיון בנושא ההסכם ולקיים אותו בהקדם האפשרי.
לטענת העירייה, הימנעות המדינה מחשיפת ההסכם עד כה והבאתו כמתחייב לדיון פומבי בקבינט, במליאת הממשלה ובמליאת הכנסת, מנוגדת לאינטרס הציבורי בחשיפה מלאה של הסיכונים הסביבתיים והביטחוניים לתושבי העיר אשקלון ומדינת ישראל כולה.
"ההסכם וההליך שנגזר ממנו פגומים מיסודם" מסר גלאם, "יש כאן התעלמות מהסיכונים הביטחוניים המוחשיים שניצבים בפני העיר אשקלון, מלקחי מבצע 'שומר החומות' ומהמשמעויות הרות האסון שיש להסכם זה על העתיד הסביבתי, על הביטחון האישי ועל רמת החיים של תושבי העיר אשקלון. הסכם זה כשל בניהול סיכונים בסיסי ומתעלם באופן בוטה ממה שהובלה מוגברת של נפט בצינור אילת – אשקלון עלולה לגרום לעיר אשקלון, לנגב המערבי, לחופי הים התיכון ולאגן הים התיכון כולו".