בעיריית אשקלון אומרים כי ראש העיר, תומר גלאם, ראה בחומרה את הקול הקורא שפרסמה הרשות הממשלתית להתחדשות עירונית לרשויות המקומיות להכנת תכנית מתאר או מסמך מדיניות להתחדשות עירונית בשכונה. המשמעות – מענק של 12 מיליון שקל לסיוע להתחדשות עירונית עבור שכונות הנמצאות בתחומי הרשות. התחדשות עירונית כידוע נועדה לחזק מבנים ישנים מפני רעיות אדמה ומתקפות טילים, בין היתר באמצעות תוספות של ממ"דים.
על פניו, עיריית אשקלון עומדת בתנאי הסף של הקול הקורא, אולם סעיף קטן המשנה את כל התמונה מעיב על קבלת המענק, על פי הסעיף, אשקלון אינה נחשבת לעיר "בסיכון" ולכן היא אינה עומדת בתנאי הסף. מעיון בנספחיו של הקול הקורא עולה כי רק תשע רשויות, כולן מהצפון, עומדות בקטגוריית ערים "בסיכון".
במכתב שכתב ראש העיר לראש מטה הדיור הלאומי, זאב בילסקי טען ראש העיר שלא יתכן שאשקלון לא נחשבת "רשות בסיכון".
"על פניו, נראה כי קול קורא זה תואם להפליא את צרכי העיר אשקלון", כתב גלאם. "מצד אחד העיר נמצאת באזור בו קיים סיכון ביטחוני ומצד שני, קיימת אי כדאיות כלכלית בפרויקטים להתחדשות עירונית בשל סביבת מחירי הדיור הנוכחיים".
קבוצת ה-WhatsApp של "כאן דרום"
רק חדשות ועדכונים, בלי דיבורים ובלי חפירות. הקליקו להצטרפות: https://bit.ly/2Xc39PK
בהתייחסו להגדרת רשות בסיכון, כתב גלאם: "היעלה על הדעת שהעיר אשקלון, אשר רק לפני חודש ימים טווחה בעשרות מטחים של רקטות ואשר שכלה 2 מתושביה בשל אותן רקטות, לא תהווה רשות הנמצאת בטווח האיום הבליסטי המידי?! איך אני, כראש עיר, אוכל להסתכל לתושבים שלי בעיניים ולהסביר להם שתושבי רשות מקומית כמו חצור הגלילית מאוימים לכאורה בטווח איום בליסטי מידי ואילו הם, אשר רק לאחרונה 'בילו' שעות ולילות בחדרי מדרגות למען ביטחונם מאימת הרקטות , הם אינם נמצאים בטווח הבליסטי המידי. לא יעלה על הדעת דבר כזה".
עוד מבקש ראש העיר מבילסקי לפעול לעצירת הקול קורא ולשינוי תנאי הסף ולצרף את אשקלון לרשויות שבסיכון.
"אני סמוך ובטוח שכפי שהיית לי אוזן קשבת בפניות קודמות, כך תפעל גם בנוגע לקול קורא זה ותפעל להכניס את אשקלון לרשימת הרשויות בסיכון", סיים גלאם.