מתוך דף הפייסבוק של פיקוד העורף
מתוך דף הפייסבוק של פיקוד העורף

אשקלון בלי באר גנים: מהיום התרעות צבע אדום ממוקדות ל-1700 אזורים

"המטרה העיקרית של המהלך היא להפיץ את ההתרעה בצורה ממוקדת", מציין רע"ן התרעה בפיקוד העורף, סא"ל שלמה ממן. "אם פעם מדינת ישראל הייתה אזור התרעה אחד, ועצרנו מדינה שלמה מאזעקה אחת, זה לא משהו שמתאים למציאות הנוכחית. מאז ועד היום, המדינה מחולקת ל-255 אזורי התרעה (פוליגונים).

פורסם בתאריך: 12.6.19 18:58

     

החל מהשבוע שיטת האזעקות במקרה ירי של טילים לעבר ישובים ישראליים משתנה. אם עד עתה תושבי אשקלון היו רגילים להבין שלעברם משוגרים טילים על ידי מילת הקוד "לכיש 246" או "אשקלון באר גנים" הרי שמעתה הצמדת הישוב באר גנים לאשקלון מתבטלת ולמעשה כל ישוב בישראל מקבל 'פוליגון' משלו.

מערכת ההתרעות של פיקוד העורף היא בין המערכות החשובות לביטחון האוכלוסייה במהלך השנים האחרונות עמלו אנשי חיל הקשר יחד עם אנשי פיקוד העורף לפתח את המערכת כדי שתיתן פילוח מדוייק של המיקום המשוער של נפילת הטיל, אם וכאשר. בזכות האזעקה המתוזמנת, שמגיעה יחד עם הוראות מפורטות, ניצלו לא מעט חיים בסבבים הלחימה האחרונים.

טכנאי מתקן תקלה בצופרים באשקלון. צילום: אלירם משה

כתוצאה מחשיבה ומהשאיפה להתייעל, הוחלט בפיקוד העורף לשדרג את מערכת ההתרעות, ויחד איתה גם את המונחים שהיינו רגילים אליהם עד כה, במטרה להציל חיים כמה שניתן ולהפוך את איכות החיים שלנו להרבה יותר טובה, גם בחירום.

מהשבוע המערכות יופעלו בפיצול ל-1,700 אזורים נפרדים. כל יישוב בישראל יקבל אזור התרעה בפני עצמו, למעט ערים גדולות שיחולקו על פי השכונות בהן. "כשאנשים ישמעו אזעקה ויידעו שהיא מופעלת רק ברדיוס המצומצם של המושב שלהם, הם יהיו צייתנים יותר" הסביר השבוע רע"ן התרעה בפיקוד העורף, סא"ל שלמה ממן והוסיף "בנוסף, תעשיות ובתי חולים שלמים לא יידרשו להקפיא את העבודה שלהם בגלל התראות לא רלוונטיות".

האזורים החדשים

יישובים: כ-1,200

לראשונה – 10 ערים מחולקות: הפיצול המקסימלי הוא ל-4 אזורים נפרדים

  • חיפה – 4 אזורי התרעה
  • חדרה – 4 אזורי התרעה
  • ראשון לציון – 2 אזורי התרעה
  • ירושלים – 4 אזורי התרעה
  • הרצליה – 2 אזורי התרעה
  • רמת גן – 2 אזורי התרעה
  • תל אביב-יפו – 4 אזורי התרעה
  • נתניה – 2 אזורי התרעה
  • באר שבע – 4 אזורי התרעה
  • אשדוד – 4 אזורי התרעה
  • מוסדות (ריכוזי אוכלוסייה שהם לא חלק מרשות): כ-60
  • אזורי תעשייה: כ-50
  • כ-370 אזורים חדשים שמחוץ לתחומי הישובים.

אם אתם גרים באחת הערים המחולקות, תוכלו להיכנס לאתר פיקוד העורף, להכניס את שם ומספר הרחוב ולדעת בקלות מה אזור ההתרעה וההתגוננות שלכם.

ההערכה היא שלמרות ההתקדמות הטכנולוגית יהיו עדיין תושבים שמתגוררים בגבול התפר בין אזור למשנהו ולא יידעו האם הם צריכים להיכנס למרחב מוגן. "גלי הקול של הצופר לא ייעצרו באותו קו, ולכן גם תושבי הרשויות הסמוכות עשויים לשמוע אותה" מוסיף להסביר ממן "ההנחיות של פיקוד העורף – אם יש ספק, אין ספק – אם שומעים את ההתרעה צריך להתגונן".


רוצים להישאר מעודכנים?
הורידו את אפליקציית "כאן דרום – אשקלון"

הואשמת בעבירה פלילית? משרד עורכי דין אמנון גולן – ההגנה המשפטית שאתה צריך


"עשינו תקופה ארוכה של בדיקות, ניסויים ותרגילים כדי לראות שהכול תקין", מבהירה רע"ן הסברה בפיקוד העורף, סא"ל שרית גרשקוביץ'-כהן. אנחנו עובדים עם מערכות תקשורת שאומנם לא חסינות לתקלות, אבל בדקנו את כל היכולות שהשתכללנו בהן".

 

תגיות:

תגובות

אולי יעניין אותך גם

🔔

עדכונים חמים מ"כאן דרום אשקלון"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר