מידע שהגיע אל משרד הבריאות סיפר על מפעל באזור התעשייה הדרומי שמחזיק ארגזים של בשר בחצר המפעל, בתנאים ירודים.
למקום הגיעו נציגי משרד הבריאות, עובדי המחלקה הווטרינרית ומנהל המחלקה ד"ר גדי שרביט ואכן גילו בחצר המפעל ובמסדרונות מאות קרטונים המכילים בשר קפוא שהופשר בתנאים ירודים מאוד. מבדיקה מעמיקה התברר כי המפעל התכוון להחזיר את כמות הבשר הזו, שאוחסנה בחוץ לספק וזאת בשל חוסר מקום לאחסון במפעל.
הבשר הזה, בכמות של כ-15 טון, הוחרם על ידי המחלקה הווטרינרית והושמד. במחלקה הווטרינרית אמרו כי אינם זוכרים כמות גדולה כזו של בשר שהוחרמה בשל תנאי אחזקה ירודים ושאינה ראויה למאכל.
"מדובר בכמות בשר גדולה מאוד שאילו הייתה מגיעה בסופו של דבר למרכולים היה חשש גדול מאוד לבריאות הציבור", אמר ד"ר שרביט והזהיר את הציבור כי "יש לקנות בשר רק מחנויות ומרכולים בעלי רישיון עסק, יש לבדוק אם הבשר בר תוקף ואם הוא נמצא בתנאי קירור מתאימים. על כל חשד לאחזקת בשר בתנאים לא ראויים יש להתקשר למוקד 106 ואנו נדאג לטפל בנושא".
קבוצת ה-WhatsApp של "כאן דרום"
רק חדשות ועדכונים, בלי דיבורים ובלי חפירות. הקליקו להצטרפות: https://bit.ly/2VfetxJ
ראוי לציין כי המחלקה הווטרינרית עורכת ביקורות יזומות ופתע במרכולים ועד כה הושמדו עשרות טונות של בשר ודגים שהוחזקו בתנאים ירודים.