אסאדו בקר בעגבניות וזיתים
המצרכים (ל—4 מנות):
1 ק"ג אסאדו עגל עם עצם, חתוך לקוביות בגודל 4/4 ס"מ
חצי ק"ג עגבניות אדומות ובשלות, חתוכות לרבעים
כוס עגבניות שרי שלמות
6 שיני שום קצוצות
2 ענפי טימין
100 גרם זיתים מבוקעים מגולענים
כף אבקת מרק בצל
1/2 כפית כורכום
מלח ופלפל שחור
4 כפות שמן
אופן ההכנה:
מרתיחים את נתחי האסאדו בסיר עם מים כשעה ורבע עד ריכוך הבשר. מטגנים את השום בשמן ומוסיפים את העגבניות. מבשלים יחד, מוסיפים את התבלינים והזיתים, מוסיפים את הבשר ושתי כוסות מנוזל הבישול. מבשלים יחד כ—20 דקות על להבה בינונית.
פרגיות עם שאלוט ותמרים
המצרכים (ל—4 מנות):
8 יחידות פרגית (כרע עוף מפורק)
4 כפות שמן זית
16 בצלצלי שאלוט, קלופים
10 תמרים חצויים ללא חרצן
3 ענפי טימין
כוס ציר בקר
4 כפות סילאן
מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה:
מחממים מחבת עם שמן, צורבים את הפרגית כדקה משני הצדדים. מוסיפים את השאלוט, מטגנים ומוסיפים את יתר החומרים. מבשלים יחד על להבה בינונית כ—15 דקות.
אפרסקים צלויים בגריל עם סילאן
המצרכים (ל—4 מנות):
4 אפרסקים טריים חצויים (או משומרים)
4 כפות סילאן
כ־100 מ”ל יין אדום
2 ענפי מרווה
אופן ההכנה:
צולים את האפרסקים על רשת גריל נקייה וחמה. מניחים את האפרסקים על מחבת ברזל ומטפטפים מעל את הסילאן והיין האדום, מוסיפים את ענפי המרווה. צולים כ—2 דקות ומגישים חם. זהו קינוח קלאסי לארוחת ברביקיו, ומומלץ להגיש עם גלידת וניל.
פילה דניס בגריל בקראסט פיסטוק
המצרכים (ל—4 מנות):
4 פילטים של דניס במשקל 180 גרם כל אחד
שמן זית
לקראסט:
4 כפות פיסטוק גרוס עדין
2 כפות ממרח פסטו
2 שיני שום קצוצות
1/2 כפית ממרח לימון כבוש
מלח גס ופלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
מערבבים את חומרי הקראסט. מורחים את הפילטים בשמן זית וצולים על הרשת הלוהטת של הגריל, תחילה מצד בשר הדג ולאחר מכן מצד העור. לאחר 2 דקות הופכים ומורחים על בשר הדג הצלוי ממרח פיסטוק. צולים 2 דקות נוספות.