דיון ההוכחות במסגרתו אמורות נציגות מיחידת העיקוב של המשטרה ("הסמויה") להעיד, מתחיל ברגעים אלה. מדובר בעוקבות שהלכו ועקבו וצוטטו לראש העירייה המושעה, איתמר שמעוני.
באולם הדיונים של השופטת לימור מרגולין-יחידי כבר הוצב הפרגוד שאמור לשמור על חיסיון העוקבות, אך נציגות הפרקליטות דורשות דיון בדלתיים סגורות.
"אני 42 שנה חוקר כאלה אנשים, מספר הפעמים שחקרתי מאחורי פרגוד מעטים והיו בפרשות ביטחוניות", אמר עו"ד מנחם רובינשטיין, סנגורו של איתמר שמעוני. "אנשי הסמויה הגיעו תמיד לעדות עם שפמים. אנחנו לא פוגעים בזהות שלו וחושפים אותו. אנחנו רוצים לראות שפת גוף ולהתרשם".
השופטת הורתה לצדדים לצאת החוצה ונציג היחידה הסמויה יטען בפניה לבדו, על מנת לשכנע אותה בנחיצות הפרגוד/הדלתיים הסגורות.
עדכון 10:10
לאחר דיון שהתקיים במעמד צד אחד וללא נציגי ההגנה, חזרו כולם לאולם המשפט.
בהתייחסות לדיון בדלתיים סגורות, התייחסה השופטת לבקשת התקשורת לקיים את הדיון בדלתיים פתוחות. "לשם שמירה על זהות העוקבים דרשה המאשימה דיון בדלתיים סגורות והבהירה כי הם כוללים מניעת חשש שבמהלך הדיון יזלגו תשובות ישירות או עקיפות בנושאים חסויים ואלו יועברו לתקשורת תוך הפרת החיסיון. נציגי כלי התקשורת עותרים כי בית המשפט יאפשר להם להיות נוכחים בדיון והפגיעה בעבודתם".
במהלך הדיון הצטרף בא כוח שמעוני, לדעת התקשורת. "שמעתי את נציגי כלי התקשורת ולאחר שקיבלתי מהם התייחסויות שונות. אני סבורה שהמנגנון שאפרט להלן יש בו כדי לאפשר לכלי התקשורת להיות נוכחים באותם מקטעים בהם הדיון צריך להיות פומבי כדי לשמור על החיסיון", אמרה השופטת. "נציגי כלי התקשורת מחוייבים לכללים והדיון יהיה פומבי: ניתן צו איסור פרסום על זהות שיטות העוקבים ועל כל עניין העולה מעדות העוקבים. הצו הוא זמני עד לקבלת פרוטוקול ופרסומו כדי לברר אם ישנם עניינים חסויים. ישנה התחייבות של כלי התקשורת כי אין לפרסם מידע מעדויות העוקבים ופרסומם הוא עבירה על צו איסור הפרסום".
על כן, לא נוכל לעדכן בפרטי עדויות העוקבות בשלב זה.
עדכון 11:30
הדיון הסתיים.
לכשיותר פרסום פרוטוקול הדיון נפרסם את עיקריו.