הסיפור הבא עשוי לדאבוננו להיות רלוונטי לרבים מאיתנו תושבי אשקלון ואזור עוטף עזה, ממנו אפשר ללמוד כי לעיתים לא צריך לוותר במאבק על זכויות בכל הקשור למצב הביטחוני, אלא בדיוק להיפך. המצב הביטחוני הכולל נפילות טילים, אזעקות 'צבע אדום' רבות, ותקופות ביטחוניות לא פשוטות, גורם לנזקים רבים, חלקם נפשיים לרבים מתושבי הדרום ובתוכם גם אשקלון ואשדוד.
לפני כשנה, החלה ילדה כבת 9 מאזור אשקלון לגלות סימנים מדאיגים: היא התקשתה לצאת מהממ"ד בימים רבים מחשש מאזעקות, נמנעה מליצור קשרים חברתיים, ואף פיתחה חרדות. לאחר מספר בדיקות התברר לאמה כי בתה סובלת מפוסט טראומה.
בעקבות המצב פנתה האם למוסד לביטוח לאומי בבקשה כי יכירו בכך שמצבה של בתה נגרם עקב המצב הבטחוני. המשמעות של החלטה כזו היא הרת גורל, שכן הכרה כזו משמעותה סיוע מהמדינה, בכל הקשור לטיפול בבעיותיה שנגרמו עקב המצב הבטחוני, כגון החזר על תשלום לטיפולים פסיכולוגיים פרטיים ועוד… המוסד לביטוח לאומי קיבל את בקשתה, אולם למרות זאת הבקשה נדחתה על ידי משרד הבטחון.
לאחר הדחיה פנתה האישה לעורכת דין טלי דיין משדרות, המתמחה בדיני נזיקין וביטוח לאומי בבקשה כי תסייע לה. דיין, כתושבת האזור המכירה היטב את המציאות באזור, ואת העובדה שגם בתקופות רגועות יחסית, עדיין אנשים רבים סובלים מפוסט טראומה החלה לטפל בתיק.
באותו שלב, הגישה עו"ד דיין בקשת ערר לבית המשפט המחוזי בתל אביב בשבתו כוועדת ערר לנפגעי איבה. בדיון המליץ בית המשפט, על הגשת התביעה למשרד הבטחון מחדש בעילה של פגישה על רקע רצף אירועים ביטחוניים. למרות זאת התביעה נדחתה שנית.
רוצים להישאר מעודכנים?
הורידו את אפליקציית "כאן דרום – אשקלון"
הואשמת בעבירה פלילית? משרד עורכי דין אמנון גולן – ההגנה המשפטית שאתה צריך
למרות הדחיה לא ויתרה עו"ד דיין ופנתה לבית המשפט המחוזי בתל אביב בכדי לערער על ההחלטה. בדיון המכריע, הוכיחה עורכת הדין כי ישנו קשר סיבתי ברור בין התופעות מהן סובלת הילדה לבין הפגיעה שחוותה. בעקבות הדברים, פסק בית המשפט כי הקטינה תוכר כנפגעת פעולות איבה ,"בדין רצף אירועים ביטחוניים בגין החמרה של הפרעת החרדה שממנה היא סובלת".