זה החל ברצון כנה וטוב של בני זוג תושבי אשקלון שהפעילו לפרנסתם גן ילדים, להעביר את הבעלות על הגן לידי הגננת המובילה שהעסיקו ולאחר שהוצע לה הדיל וההזדמנות עסקית להגדיל את רווחיה, הסכימה בחפץ לב. בני הזוג סיכמו עם הגננת כי תשלם להם סכום של עשרות אלפי שקלים בעבור העברת הזכויות והחובות של הפעלת לידיה, כולל הציוד הרב ששימש את הגן ויעבור לבעלותה ומכאן ואילך היא תנהל את הגן כראות עיניה. הגן פעל מדירת מגורים שהושכרה לשם כך בשכונת נווה אילן. עד כאן הכל טוב ויפה. אלא שאחד מהתנאים היה שהגננת תעביר על שמה את חוזה השכירות מול בעל הנכס ותשלם לו מידי חודש את דמי השכירות החודשיים.
הגננת הסכימה לכל והצדדים חתמו על חוזה שערכו בעצמם. הגן החל לפעול והגננת קיבלה לידיה את מלוא האחריות על הובלת וניהול הגן. חודש עבר, חודשיים עברו וההתחייבות הבסיסית והעקרונית מצד הגננת לא התממשה: להעביר על שמה את חוזה השכירות. בעל הנכס מצידו, כל עוד לא נחתם איתו חוזה שכירות חדש ממשיך להפקיד את הצ'קים שקיבל מהשוכר האחרון.
בעל הגן לשעבר, פנה לגננת כדי להבין מדוע לא העבירה את החוזה על שמה. התברר כי הגננת אינה מסוגלת לעמוד בדרישת של בעל הנכס לביטחונות וערבויות כמו שנהוג בדרך כלל לדרוש. כל ניסיונותיה להעמיד ערבות שתבטיח את המשך עמידתה בתשלומים לא סיפקו את בעל הנכס.
מכאן התדרדרו היחסים בין הצדדים לשפל. בעל הגן לשעבר ביקש ממנה פעם אחר פעם לצאת מהגן ולפנות אותו, הוא אף שלח לה מכתב התראה מעורך דין ולאחר שכלום לא עזר הגיע באישון ליל לגן ורוקן את תכולתו. הגננת הגיע בבוקר ועיניה חשכו. היא הגישה תלונה במשטרה על כך שגנב לה את הגן. לאחר התלונה במשטרה הציוד הוחזר לגן, אך לקח לגננת שבועיים וחצי להשיב לו באותה מטבע: הגננת פינתה את הגן והחלה להפעילו בדירה אחרת, לא לפני שרוקנה אותו מתכולתו כולל עקירת אסלות, מזגנים, ארונות קיר ופירוק פרגולה מהמרפסת.
בעל הנכס גילה את ההרס והחורבן בגן לשעבר והגיש תלונה במשטרה. הפרגולה הותקנה מחדש. אך הסכסוך עדיין לא הסתיים, שכן בעל הגן שעדיין שילם שכירות מידי חודש. בלית ברירה החליט לשקם ולשפץ בעשרות אלפי שקלים את ההרס שזרעה הגננת בגן ולאחר מכן פתח אותו מחדש.
הסכסוך הגיע לפתחו של בית המשפט השלום באשקלון. בעל הגן תבע את הגננת על שהסבה לו נזקים כספיים רבים ופגעה בשמו. במהלך המשפט אף הוטחו האשמות בגין התנהלות החינוכית הקלוקלת לכאורה של בעל הגן, גילויי אלימות שלכאורה נעשו בעת ניהל את הגן ועוד.
השבוע ניתן פסק הדין. שופט בית משפט השלום באשקלון, עידו כפכפי סיכם "הנתבעת רכשה את פעילות הגן, אולם הפרה את תנאי ההסכם בכך שלא פעלה להעברת ההתחייבויות כלפי המשכיר על שמה, וכן נטשה את המושכר תוך גרימת נזקים". לחישוב הנזקים הממוניים שנגרמו לבעל הגן נוסף גם נזק לא ממוני על סבל הנפשי ועוגמת הנפש. בית המשפט חייב את הגננת לשלם לבעל הגן שתבע אותה למעלה מ-80 אלף שקלים.