לפני כשנה וחצי יצאה תושבת העיר מאירוע באולמי המלך שלמה הסמוך למדרחוב. בדרכה לרכבה צעדה האישה בסמטה המקבילה לרחוב צה"ל. על פי התביעה שהוגשה כנגד העירייה בימים אלה במקום נשאר חלק בולט של עמוד רחוב שנחתך באופן לקוי, מה שגרם להיתקלותה של האישה באותו קצה בולט ולנפילתה ארצה.
התוצאה הייתה ממש לא נעימה. למחרת המקרה הגיעה האישה לבית החולים ברזילי באשקלון שם אובחנה כסובלת מחבלה ברגל ימין, ובשבר בקרסול. כתוצאה מכך נעדרה מעבודתה במשך קרוב לחודש ימים. גם לאחר שחזרה לעבודתה, המשיכה לסבול מכאבים שליוו אותה גם לאחר למעלה משנה ממועד התאונה.
לאחר המקרה פנתה האישה לעורך הדין איל כהן ממשרד עורכי הדין כהן – קריסי, המתמחים בדיני נזיקין. בימים אלה הגיש עו"ד כהן תביעה כנגד העירייה במסגרתה נטען בין היתר כי התאונה התרחשה שעה ש"במקום הליכתה של התובעת הייתה מצויה בליטת ברזל/מתכת אשר ככל הנראה הייתה 'שארית' של עמוד או שלט שהיה במקום ונחתך בצורה רשלנית והושאר כששוליו חדים ו/או בולטים ומהווה מפגע".
עו"ד כהן אף הוסיף וטען כי האחראית לתאונה היא אחת – עיריית אשקלון. בכתב התביעה טען עו"ד כהן כי מעשיה ו/או מחדליה של העירייה עולים כדי הפרת חובותיה עפ"י דין וכי אירוע זה מתיישב עם רשלנותה ו/או חוסר זהירותה של הנתבעת ו/או מי מטעמה. עוד נטען בכתב התביעה כי העירייה "לא דאגה להסיר את בליטת הברזל…לא גידרה וסימנה את המקום על מנת שעוברי אורח בכלל והתובעת בפרט לא יתקלו בו, לא הציבה שילוט על מנת ליידע את הציבור כי המקום מסוכן". בהמשך מפורטות בתביעה מחדלים נוספים של העירייה בכל הקשור לאותו מפגע שכאמור בעטיו נפגעה האישה תושבת אשקלון.
בהמשך תובע עו"ד כהן פיצוי מעיריית אשקלון על הנזקים שנגרמו לתובעת, בגין הפסדי שכר בעקבות התאונה, הוצאות כספית על עזרה וסיעוד וכן בגין נזקים עתידיים שייגרמו לה לרבות הוצאות רפואיות, ופגעה ביכולת השתכרותה. בנוסף מציין עו"ד כהן את עגמת הנפש/כאב וסבל שחוותה ועוד עלולה לחוות בעקבות המקרה. כתב הגנה מטעם העירייה או חברת הביטוח שלה עדיין לא הוגש.
מעיריית אשקלון נמסר:
"העירייה אינה מנהלת תביעות באמצעות התקשורת ותגובתה מועברת בדרכים המקובלות לבית המשפט".