טלטלה בעולם העסקים: איש העסקים הבכיר, אלי אלעזרא, נעצר ביום ראשון על ידי רשות המיסים בחשד להעלמת מס בחברת אלבר שבבעלותו, בגובה של 25 מיליון שקל. בית המשפט שיחרר ביום שני את אלעזרא בהסכמה למעצר בית עד ליום שלישי. יחד עם אלעזרא נעצרו ושוחררו בתנאים מגבילים גם אחיינו, אורן אלעזרא, וגם סמנכ"ל הכספים בחברת אלבר אורית פרנקו. בחברת אלבר מפנים אצבע מאשימה למתחרים ומסרו בתגובה: "צר לנו על שגורמים אינטרסנטים פעלו בדרכים פסולות לפגוע בחברת אלבר ובצרכן הישראלי".
רק ביום ראשון השבוע הותר לפרסום כי מתנהלת חקירה כנגד חברת אלבר (ליסינג, השכרה, יבוא ומכירת רכב) בחשד להונאת המכס ומשרד התחבורה, תוך הגשת מסמכים כוזבים למכס, והנמכת מחיר, במהלך ביצוע יבוא מקביל של רכבים לישראל. לחברה מיוחסים חשדות לביצוע עבירות על פקודת המכס, פקודת היבוא והיצוא, חוק מס קנייה וחוק איסור הלבנת הון. חוקרי רשות המסים פשטו על משרדי החברה והחרימו משם מחשבים וחומר רב. לאחר מכן נעצרו לחקירה, כאמור, בכירי החברה. החקירה הפכה גלויה ביום חמישי בשבוע שעבר כאשר בכיר בחברה ובכיר לשעבר בחברה נעצרו. אלא שלאור ריבוי המעורבים שטרם נחקרו ומחשש לשיבוש הליכי החקירה ביקשה רשות המסים מבית המשפט להטיל איסור פרסום כולל על הפרשה, החקירה והמעורבים בה. רק ביום ראשון, עם התפתחות החקירה, ולאחר חקירת מעורבים ועדים רבים, פחת החשש לשיבוש הליכי חקירה. מאחר ומדובר בחברה ציבורית הנסחרת בבורסה ומכאן החשיבות של פרסומה של החקירה לציבור, פנתה רשות המסים לבית המשפט בבקשה להתיר את הפרסום. בית המשפט אישר זאת.
ביום שני הובאו שלושת העצורים אל בית המשפט, שם נחשפו החשדות כנגדם ולפיהם מזה זמן שמחלקת החקירות מכס ומע"מ באזור חיפה מנהלת חקירה סמויה בעניין היבוא המקביל שמבצעת חברת אלבר לישראל. מחודש אפריל 2014 החלה חברת אלבר בביצוע של יבוא מקביל של רכבים מארצות הברית מתוצרת הונדה, טויוטה ולקסוס. על פי החשד, החברה רכשה לכאורה את הרכבים מדילרים שונים בארצות הברית ולא מסוכן מורשה. על מנת לעקוף עובדה זו, החברה הציגה לפי החשד לרשויות בישראל מסמכים כוזבים ומזויפים של חברה אמריקאית העוסקת במסחר בכלי רכב והעומדת בקריטריונים הנדרשים לצורך קבלת היתר ייבוא מקביל, אך בפועל חברה זו לא ביצעה לכאורה כל פעילות עסקית מול החברה.
ברשות המסים חושדים כי בדרך זו יובאו על ידי חברת אלבר כ־1,500 רכבים שעלות יבואם נאמדת בכ־150 מיליון שקל. בנוסף, חושדים ברשות המסים כי החברה ביצעה הנמכות בערך הרכבים שיובאו ובכך התחמקה מתשלום מסי ייבוא בהיקף של כ־25 מיליון שקל.
אלעזרא שוחרר לביתו בתנאים מגבילים ושהה במעצר בית מלא בביתו למשך יום אחד עד ליום שלישי בצהריים. כמו כן הוא נדרש להפקיד ערבות בסך של מיליון שקלים מצד חברת אלבר וערבות עצמית בגובה מיליון שקלים נוספים. עוד נדרש אלעזרא להפקיד את דרכונו וניתן לו צו איסור יציאה מהארץ למשך חצי שנה. "אני מבין את תנאי השחרור ומתחייב לעמוד בהם", אמר אלעזרא בבית המשפט.
אחיינו, עו"ד אורן אלעזרא, המכהן כמנכ"ל החברה, לא נשלח למעצר בית, אך הוטלו עליו הגבלות דומות לאלו של דודו מלבד סכומי הפקדות הערבויות שהיו בגובה של 300 אלף שקל כל אחת. אורן אלעזרא הוא אחד המנכ"לים הצעירים בארץ, הוא רק בן 32 אך אחריו רזומה רב של ניהול, בעיקר בקבוצת אלעזרא, בין היתר, מנכ"ל קבוצת אלעזרא החזקות, דירקטור באלבר ובאלעזרא החזקות, יועץ מיוחד ליו"ר דירקטוריון הכשרה ביטוח, יו"ר דירקטוריון אפרידר יוזמה והשקעות ועוד. דודו, אלי אלעזרא, בעל השליטה בקבוצה, רוחש לאורן אמון רב. בעבר הוא אמר עליו: "אורן מזכיר לי את עצמי בגיל 24 כשמוניתי למנכ"ל החברה הכלכלית של העיר אשקלון. אורן הוא צעיר שאפתן, מוכשר ורכש ניסיון רב בתפקידיו בחברות הקבוצה. אני מאמין בקידום של אנשים צעירים ומוכשרים ואורן הוא דוגמה למינוי ראוי על סמך כישוריו, אישיותו הבוגרת והאחראית, הישגיו המקצועיים וכישרונו הרב, שלבטח יעזור לו להצליח בתפקיד החדש". רק בחודש ינואר השנה מונה אורן לתפקיד מנכ"ל חברת אלבר. סמנכ"לית הכספים בחברת אלבר אורית פרנקו שוחררה אף היא בתנאים מגבילים.
מחברת אלבר נמסר: "החברה צפתה כי כניסתה לתחום היבוא המקביל תלווה במאבק לא קל מול חלק מיבואני הרכב שהתחרות בשוק תגרום להם להפסדים. למרות זאת, החליטה החברה להשקיע משאבים רבים ביצירת חטיבת היבוא המקביל כאשר מטרה מרכזית עומדת ביסוד ההחלטה – לשבור את המונופול בשוק הרכב הישראלי ולחלץ את הנהג הכבול במחירים מופקעים מידיהם. בתוך זמן קצר ביותר הפך היבוא המקביל של אלבר להצלחה מסחררת. מאות לקוחות נהנים כיום מרכבים חדשים במחירים סבירים, הנמוכים באופן משמעותי מהמחיר שאותו מציע מתחרנו. אנו שמחים על שחוללנו מהפכה של ממש בשוק הרכב ומשוכנעים כי לא נעשה דבר בניגוד לחוק. צר לנו על שגורמים אינטרסנטים פעלו בדרכים פסולות לפגוע בחברת אלבר ובצרכן הישראלי, שמגיע לו בצדק, לקנות ולנהוג ברכב חדש, מבלי לשלם על כך ביוקר. אנו סומכים את ידינו על רשויות החוק החוקרות את הנושא בימים אלו, משוכנעים כי הצדק ייצא לאור ונחושים להמשיך במלוא המרץ בפעילות".