בית דין רבני. אילוסטרציה: טלי מאייר

במקום הראשון בארץ: זינוק של 30% בזוגות המתגרשים באשקלון

מה קורה לזוגות הנשואים באזור אשקלון? בזמן שברוב בתי הדין הרבניים בארץ נרשמה ירידה בכמות המתגרשים בשנת 2019, יותר ויותר זוגות מאזור אשקלון החליטו דווקא לפרק את החבילה

פורסם בתאריך: 14.7.20 10:36

עונת חתונות נכנסה לפגרת שלושת השבועות שבין י"ז בתמוז לתשעה באב וזו הזדמנות של הנהלת בתי הדין הרבניים לחשוף את הנתונים הארציים של ההליך הכואב בדרך כלל, שבמהלך החתונה אין לאף אחד רצון להגיע אליו. המדובר בנתוני הגירושין בישראל לשנת 2019.

בשנת 2019 המשיכה מגמת העלייה בגירושין כאשר מספר הזוגות שהתגרשו בכל בתי הדין הרבניים בארץ עלה ב-3% בלבד לעומת השנה שקדמה לה.

אלא שמבין כל הנתונים בולט נתון מדהים ששייך לבית הדין הרבני באשקלון. אם רוב בתי הדין הרבניים דווקא רשמו ירידות בכמות המתגרשים, בבית הדין באשקלון נרשמה עלייה חדה של 30% אחוז לעומת שנת 2018, פי עשר מהממוצע הארצי.

במהלך 2019 פירקו את נישואיהם בבית הדין באשקלון 557 זוגות, בשנת 2018 התגרשו 428 זוגות ובשנת 2016 התגרשו 455.

בית הדין הרבני באשקלון. צילום: אלירם משה

בית הדין הרבני באשקלון. צילום: אלירם משה

מנתונים עולה כי ברוב בתי הדין ברחבי הארץ דווקא חלה ירידה בכמות המתגרשים כשבשני בתי הדין הנוספים והיחידים שנרשמה בהם עליה עומד בית הדין בירושלים עם 22% עליה ובית הדין ברחובות, בו נרשמה עליה של 11%.

בית הדין הרבני באשקלון עבר לפני מספר שנים למשכנו הישן של בית המשפט השלום בשדרות דוד בן גוריון, הוא משרת לא רק את תושבי אשקלון אלא את תושבי כל הישובים הסמוכים אליה: שדרות, קרית מלאכי, קרית גת וישובי המועצות האזוריות הסמוכות לאשקלון, כך שהנתון לא מתייחס רק לתושבי אשקלון בלבד, אלא לתושבי אזור אשקלון.

בסך הכל התגרשו בבתי הדין הרבניים ברחבי הארץ 11,465 זוגות לעומת 11,127 בשנה שעברה.

על פי נתוני מערכת בתי הדין בשנת 2019, 57% מתיקי הגירושין החלו בהסכמה הדדית ורק 42% מהגירושין החלו בסכסוך. מנהל בתי הדין הרבניים הדיין הרב דוד מלכא אמר כי "יש לראות נתון זה בחיוב שכן הוא עשוי ללמד על כך שבני זוג למדו להעדיף הליך בהסכמה על פני ניהול תביעות".

בדברי הקדמתו לפרסום הנתונים הדגיש מנהל בתי הדין הרבניים, הדיין הרב דוד מלכא כי ישנה חשיבות לריכוז הנתונים של פעילות בתי הדין ברחבי הארץ. עם זאת, מדגיש מנהל בתי הדין הרבניים, כי ניתוח הנתונים חייב להיעשות באופן מקצועי ותוך התחשבות בכלל הגורמים המשפיעים על יצירת הנתון המספרי המוצג בסופו של דבר בטבלת הנתונים. קריאה שטחית של הנתונים המספריים כשלעצמם עלולה להביא לידי מסקנות מוטעות, וליצור את הרושם בדבר קיומם של תהליכים ומגמות חברתיות, אשר לאמיתו של דבר אינן קיימות, או שאינן קיימות באותו אופן ובאותו היקף כפי שהן מוצגות.

לדברי מנהל בתי הדין, הנתונים מצביעים על היקף עבודתם המסורה והמאומצת של בתי הדין הרבניים, על העומס המוטל עליהם, ועל היקפו של השירות הניתן בנושאים מאוד חיוניים לאזרח, כמו גירושין, מעמד אישי, בירורי יהדות, אישור צוואות וירושות ועוד.

תגיות:

תגובות

אולי יעניין אותך גם

🔔

עדכונים חמים מ"כאן דרום אשקלון"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר