המשרד להגנת הסביבה מפרסם דוח לסיכום תוכנית חוף נקי לשנת 2022, שהייתה השנה ה-17 לתוכנית של המשרד. מהסיכום עולה, כי 2022 הייתה הנקייה ביותר מאז החלו המדידות בשנת 2005. בשנה זו, 81.8% מהחופים הפתוחים (הבלתי מוכרזים) הוגדרו "נקיים" או "נקיים מאוד" לפחות 70% מהשנה, לעומת 19.7% בלבד בשנת 2005 בעת התחלת התוכנית.
הרשויות החופיות ששמרו על מדד של נקי מאוד או נקי בכל המדידות שבוצעו ב-2022: מטה אשר, עכו, חיפה, טירת הכרמל, חוף הכרמל, בת ים, גן רווה ואשדוד. הרשויות שדורגו במקומות האחרונים ולאורך 2022 החופים שלהן היו הכי פחות נקיים הן עיריית אשקלון, חוף השרון וחוף אשקלון.
חופיה הפתוחים של העיר אשקלון היו נקיים רק ב-64% מהשנה ואילו חופי מועצה אזורית חוף אשקלון היו נקיים רק 23% מהזמן. רק לשם השוואה – חופי העיר השכנה מצפון – אשדוד – היו נקיים 100% מהזמן.
במסגרת התוכנית, בוצעו ופורסמו מדדים לניקיון החופים הלא מוכרזים ב-21 הרשויות החופיות בים תיכון ובמפרץ אילת. במהלך השנה מבוצעים שני סבבים של בדיקות "מדד חוף נקי" כל חודש, ב-66 מקטעים שנבחרו מתוך 153 ק"מ חופים פתוחים שאינם מוכרזים לרחצה ואינם תשתית או שטח אש סגור.
לצד הבקרה על ניקיון החופים, תומך המשרד להגנת הסביבה בשנים 2021 עד 2024 בתקציב רב שנתי חסר תקדים ברשויות המקומיות שבתחומן חופים בלתי מוכרזים, בהיקף של עד 26,463,253 שקל בעבור ביצוע פעולות ניקוי בחופים לא מוכרזים לרחצה.
נוסף על כך, המשרד תומך בתקציב של עד 6 מיליון שקל בעבור הפחתה במקור של פסולת ימית על ידי הקמת תשתיות לאיסוף פסולת בחופים לא מוכרזים, מתקני אסוף למניעת הגעת פסולת לחופים מנקז נגר עילי, פיקוח על חוק איסור שימוש בפלסטיק חד-פעמי בחופים, בעבור הקמת מתקני תשתית או ציוד לעידוד בשימוש כלים רב-פעמיים.
רוצים להישאר מעודכנים?
הורידו את אפליקציית "כאן דרום – אשקלון"
הואשמת בעבירה פלילית? משרד עורכי דין אמנון גולן – ההגנה המשפטית שאתה צריך