מדובר בקורס השני שהמועצה יוזמת, בהדרכת פיקוד העורף ונציג מד"א. הקורס הקודם היה לפני שלוש שנים. במסגרת הקורס, בן שלושה ימים, קיבלו המשתתפים כלים עיוניים ומעשיים במושג החילוץ, ההצלה ועזרה ראשונה כולל החייאה בסיסית. לצורך ארגון וגיבוש היחידה, פנה ראש המועצה האזורית חוף אשקלון, יאיר פרג'ון, לברק פלד תושב בת הדר, על מנת שיעמוד בראש היחידה (בהתנדבות מליאה). "ברק שירת שנים כחבלן ביחידת חבלה של משטרת ישראל ויש לו רקע עשיר הן בהכרת השטח והכרת ההוויה הביטחונית והקשר בן גורמי הצבא משטרה והמערכת אזרחית", אמר ראש המועצה.
נציגות רחבה מיישובי המועצה נרשמה מהקיבוצים, מהמושבים והישובים. ביום השלישי לקורס הוקמה זירת הרס, בה תרגלו המשתתפים פינוי לכודים מהריסות. ה"לכודים" היו למעשה בובות בד כבדות משקל, אשר עליהן הונחו גדרות ברזל, בטון ועצים. לפני הפעולה קיבלו תרחיש המדמה את הזירה ואז ניגשו לחלץ את הלכודים באמצעות ציוד מתאים, כמו פטישים כבדים, מגבהה (ג'ק) ועוד.
ראש המועצה פרג'ון אשר קידם את פתיחת הקורס באמצעות אגף הביטחון, אמר כי יש חשיבות רבה לכוח המתנדבים. "המתנדבים במועצה גם מסייעים לשיטור הקהילתי ורק השנה הצלחנו להוריד את רמת הפשיעה ב-44%. קבוצת מתנדבי הצח"י- צוותי החירום היישובי- מסונכרנים עם גורמי המועצה בזמן חירום" מסר פרג'ון "כעת, כוח המתנדבים של הסע"ר נותן לנו, לרשות המקומית, עצמאות להתנהל מבלי להמתין לכוחות ההצלה והחילוץ שעשויים להתעכב. הידע שצברו הוא כוח שתורם לחוסנה של הקהילה וכמובן יכול לסייע בהצלת חיים". הבוגרים קיבלו תעודות וחולצות עם הכיתוב- "יחידת סע"ר – חילות והצלה – חוף אשקלון" עם הלוגו של המועצה ופיקוד העורף.
"אני מרגיש שהקורס הזה חשוב, זה מוסיף לי כחבר בכיתת הכוננות בניצן", אמר מיכאל אפריאט, בוגר הקורס. תומר ויעל אלמקייס, זוג נשוי מקיבוץ כרמיה, אמרו שהקורס היה עבורם צבירת ידע שיסייע בידם להגיש עזרה. "טוב להיות מוכנים לתרחישים ולתת מענה בצורה מיטבית", אמרה יעל.