רשות הטבע פועלת יומם וליל כדי להציל זנים של בעלי חיים הנמצאים בסכנת הכחדה, ביניהם גם צבי הים החיים במימי הים התיכון.
מלבד הסכנה שטומן בחובו זיהום הים והפסולת הרבה שמושלכת לים על ידי האדם מסתבר שלשימור צבי הים ישנו אויב נוסף.
פזי קרמר, מתנדב של רשות הטבע והגנים בגן הלאומי תל אשקלון, שלוקח חלק בסריקות הבוקר בחיפוש אחר קיני ביצים של צבות ים בעיצומה של עונת ההטלה, זכה אתמול לפנות בוקר להציל קן עם עשרות ביצים שהוטל בחוף הגן הלאומי, שנייה לפני שנטרף על ידי שועל ששיחר לטרף את הביצים שזה עתה הוטלו.
קרמר החל את הסיור היומי שלו בשעה 5 בבוקר על חוף אשקלון, וכעבור רבע שעה זיהה על החוף שועל מרחרח. כאשר בחן מקרוב את מעשיי השועל הוא זיהה את סימני העקבות שהשאירה צבת הים בדרך לקן הביצים שהטילה.
כאשר התקדם לפי העקבות, השועל ברח מהמקום ואז קרמר גם זיהה את הקן. נראה כי השועל הספיק לטרוף שתי ביצים מהקן לפני שברח ואלמלא התקרבותו של קרמר הוא היה ממשיך במלאכתו וטורף את כל הביצים בקן.
קרמר דיווח על כך מיד ליואב גרינברג, פקח רשות הטבע והגנים האחראי על הסריקה באזור וביחד החלו שניהם בפעולות העתקת כ-96 ביצים מהקן של צבת הים החומה אל חוות הדגרה מוגנת בפיקוח רשות הטבע והגנים.
עבור קרמר, מתנדב ותיק ברשות הטבע והגנים בשנות ה-50 לחייו שמשמש כאח בבית החולים ברזילי באשקלון, זו הפעם הראשונה שהוא זוכה לזהות ולהציל קן ביצים של צבת ים.
אבל היום בבוקר נראה כי ידם של הפקחים היתה על התחתונה. שועל הספיק להקדים את בואם וטרף קן ביצים שהוטל במהלך הלילה על ידי צבה שעלתה מהמים לחוף, הטילה וחזרה לים. הפקחים במהלך הסיור גילו את השאריות הביצים שטרופות וליבם נצבט.
ברשות הטבע והגנים מציינים כי עונת ההטלה של צבות הים בחופי ישראל נמצאת בימים אלו בעיצומה כאשר צבות היום עולות אל החופים בשעות לילה מאוחרות, חופרות גומה על החוף ומטילות במשך מספר שעות עשרות ביצים לתוך הקן. עם השלמת מלאכת ההטלה חוזרות הצבות אל לב הים ואילו הביצים צפויים לבקוע בעוד מספר חודשים.
מחשש לפגיעה בקינים בשל איומים כגון טריפה על ידי שועלים, פגיעה פיזית על ידי נוכחות אנשים ורוחצים בחופים ואיומים נוספים אחרים, עשרות פקחים של רשות הטבע והגנים בסיוע מתנדבים מכל הארץ סורקים מדי יום בשעות הבוקר המוקדמות בעונת ההטלה שנמשכת מספר חודשים, מחודש מאי ועד אוגוסט, עשרות קילומטרים בחופי ישראל במטרה לזהות את הקינים ולהעתיקם לחוות הדגרה מוגנות על מנת להבטיח את בקיעת האבקועים בשלום.
ברשות מדגישים כי פעולות של חשיפת הקן והביצים והעתקתם לחוות מוגנות, צריכה להיעשות רק על ידי פקחי רשות הטבע והגנים המוסמכים לכך וכל פעולה על ידי אדם לא מוסמך לכך אסורה ועלולה לפגוע בביצים ובסיכוי הפגיעה של האבקועים.
ברשות מבקשים מהציבור הרחב כי אם זיהיתם צבת ים באמצע מלאכת הטלה, סימני עקבות על החוף או את הקן עצמו יש לדווח על כך מיד למוקד רשות הטבע והגנים שמספרו 3639*.