כ-20 אנשי חינוך מהמרכז לחינוך יהודי בבולטימור הגיעו ביום חמישי האחרון לאשקלון במסגרת שותפות אשקלון-בולטימור. חברי המשלחת התחילו את היום שלהם בסיור בגן הלאומי, בהובלת מדריכת טיולים מוסמכת אשר הסבירה על האזור ועל התקופות השונות בהיסטוריה של העיר אשקלון. לאחר מכן, המשיכו לביקור בגן 'עינב ב" שמשתתף בפרויקט 'א'-ב' ספריית פיג'מה' של שותפות אשקלון-בולטימור ובשיתוף העירייה. ילדי הגן קיבלו את המשלחת בשירים וריקודים בנושא ירושלים וחיממו את לב חברי המשלחת. לאחר מכן חילקו חברי המשלחת מכתבים לילדים אשר הגיעו אליהם מחבריהם בבולטימור.
משם המשיכו חברי המשלחת לבית הספר 'נוף ים ב' שלוקח חלק בפרויקט 'שבט אחים'. פרויקט זה, המלווה על ידי הסוכנות היהודית, מחבר בין שתי כיתות בבתי ספר באשקלון ובבולטימור. הפרויקט נמשך שלוש שנים אשר במהלכו מדברים התלמידים אחד עם השני באמצעות האינטרנט, ויוצרים שיח בנושא זהות יהודית וישראל. יחד עם התלמידים מ'נוף ים ב" המשתתפים בפרויקט, הכינו חברי המשלחת ערכת הכנת מרק למשפחות נזקקות, פרויקט שגם קיימו התלמידים בבולטימור.
לאחר הביקורים בפרויקטים של השותפות וארוחת צהריים משותפת עם גורמים מובילים מעיריית אשקלון, ביניהם סגן ראש העיר, יורם שפר ומנהלת מחלקת גני ילדים, ליז כהן, עברו חברי המשלחת הרצאה מטעם הסוכנות היהודית ומאסתי דעי, רכזת פרויקט 'שבט אחים' בנושא 'בתי ספר תאומים' וכיצד התוכנית פועלת באשקלון ובכלל. ההרצאה התקיימה בספרייה העירונית שבכניסה אליה מוצב 'עץ בולטימור' המסמל את החיבור בין שני הערים.
"השותפות נוחלת הצלחה גדולה בפעילותה המשולבת בין שתי הערים – אבל כקהילה אחת", אמר סגן ראש העירייה, יורם שפר. "כממונה על קשרי השותפות מזה כשלוש שנים אני שמח שהפרויקט נמשך ואף מעצים את פעילותו בשנה זו בתקציב ובהיקף הפעילות. ברצוני לברך את המשלחת והשותפות בשם ראש העיר בפועל חברי תומר גלאם שרואה בשותפות זו פעילות חשובה. תודה ליו״ר השותפות מושיקו גיאת על פעילותו הענפה והעקבית ולסיגל אריאלי על השימור ההדוק של השותפות".
יו"ר השותפות, מושיקו גיאת הוסיף כי "כל ביקור של משלחת באשקלון מוסיף חלק בשרשרת ובקשר בין שתי הערים. אני בטוח כי בביקור זה ובהיכרות עם הפרויקטים השונים של השותפות, ראו חברי המשלחת עד כמה החיבור בין שתי הערים כל כך משמעותי לשני הצדדים. אני רוצה להודות לראש העיר תומר גלאם ולסגנו יורם שפר על תמיכתם בשותפות. אנו מאמינים כי הקשר האנושי שנוצר בפרויקטים ושיתוף הפעולה שאנו מקבלים מצד העירייה הם אלו אשר מאפשרים ויאפשרו לשותפות לפעול לחיזוק הקשר בין שתי הערים ליצירת קהילה אחת".
"הוועד המנהל של המרכז לחינוך יהודי בביקורו באשקלון זכה להיחשף לפרויקטים המובילים בתחום החינוך במסגרת השותפות. הביקור היווה הזדמנות נהדרת לאנשי החינוך מבולטימור להתרשם באופן אישי ומקרוב בעשייה היומיומית הענפה באשקלון", סיכמה מנהלת השותפות, סיגל אריאלי.