לאחרונה התרחש בבית הספר מקיף עירוני א', אירוע מעט בעייתי, אבל כזה שיכול לקרות בכל בית ספר. כיסא של מחנכת כיתה י"א 7 נשבר.
ככל הנראה מדובר במעשה ונדליזם של תלמיד או יותר, אלא שהאחראי על המעשה לא נתפס.
בהנהלת בית הספר נדרשו לרכוש כיסא חדש למחנכת, אלא שהחליטו להשית את התשלום הזה על כלל הורי הכיתה.
במכתב שקיבלו ההורים תחת הכותרת "הנדון: כיסא מורה שבור-חסר" נכתב: "בבדיקה שערכתי בכיתתך, נמצא כי חסר כיסא מורה חדש שרכשנו בתחילת שנת הלימודים. עלות כיסא מורה = 225 ש"ח. אבקש לגבות סך זה מתלמידי הכיתה ולהעבירו להנהלת חשבונות".
המכתב שהיה חתום על ידי מנהלנית בית הספר, עם העתקים למנהלת בית הספר ומנהלות החטיבות, הועבר גם להורי התלמידים.
ההורים שקיבלו אותו מאוד הופתעו, אמנם לא מדובר בסכום כסף גדול כאשר הוא מחולק בין הורים רבים, אך עצם הדרישה, סוג של עונש קולקטיבי, נראתה לחלק מהם חצופה.
מבחינת משרד החינוך, ניתן לדרוש תשלום מהורים במקרה של ונדליזם, אך זה רק כאשר ידוע מי התלמיד אשר ביצע את המעשה ואז הוריו נדרשים לשלם על הנזקים. אלא שכאשר מדובר במעשה לא ידוע מי ביצע אותו, מבחינת משרד החינוך לא ניתן לחייב את כלל ההורים.
ממשרד החינוך נמסר בתגובה כי "המכתב אינו ממוען להורים ונשלח בטעות. עם היוודע הדבר למנהלת בית הספר, היא טיפלה במקרה באפיק חינוכי ובאמצעות הסברה על חשיבות השמירה על ציוד בית הספר".
רוצים להישאר מעודכנים?
הורידו את אפליקציית "כאן דרום – אשקלון"
הואשמת בעבירה פלילית? משרד עורכי דין אמנון גולן – ההגנה המשפטית שאתה צריך
מעיריית אשקלון נמסר בתגובה: "מבדיקה שנערכה על ידי מינהל חינוך, מדובר בשיקול דעת מוטעה של גורמי המקצוע בבית הספר. הבקשה בוטלה באופן מיידי".