בחודש ינואר האחרון הודיעה עיריית אשקלון כי בית הספר הממלכתי דתי "ברנע" הנמצא בשכונה היוקרתית יהפוך לבית ספר תורני. כלומר החל מהשנה הבאה תלמידי כיתות א' ילמדו במסגרת תורנית כאשר הבנים והבנות ילמדו בהפרדה, שנה לאחר מכן ימשיכו בכיתה ב' באותה מסגרת, ותלמידי כיתות א' ייכנסו למסגרת זו אף הם וכן הלאה. כמו-כן, תופעל מסגרת יום לימודים ארוך בעלות מסובסדת והתלמידים ייהנו גם מארוחת צהריים חמה.
לצד אלו, יתווספו לתוכנית הלימודים, תכניות לימוד פדגוגיות חדשות כמו: מגמת רובוטיקה וסייבר, יינתן סיוע בהכנת שיעורי הבית ותשתיות הסביבה הלימודית יהיו מותאמות לתקשוב המאה ה-21. לאחר ההחלטה סיפרו בעיריית אשקלון על צורך שעלה בקרב תושבי השכונה בבית ספר תורני.
לאחר הפרסום פורסם בכלי התקשורת כי ישנם הורים שזועמים על שינוי המסלול של בית הספר. אולם למרות זאת נדמה כי אחוזי הרישום לבית הספר לא נפגעו אלא להיפך וכי במקום מחאה קיבלו אנשי בית ספר הורים רבים שמיהרו לרשום את ילדיהם חרף ואולי דווקא בעקבות השינוי. מנתונים של בית הספר עולה כי בשנה שעברה נרשמו 27 ילדים לכיתות א' ואילו השנה נרשמו כבר 48 ילדים לאותה שכבה.
"בתחילת התהליך יש תהיה למה צריך בית ספר תורני", סיפר השבוע ראש הגרעין התורני בעיר הרב אופיר כהן שמלווה את התהליך מהתחלה. "אבל בית ספר תורני היא לא מילה גסה. אנחנו לא כופים כלום על איש, לא כיסוי ראש לאימהות ולא שום דבר אחר. הפירוש של תורני זה יותר ערכים, יותר דרך ארץ ולא רק יותר קודש. הורים מבינים שיקבלו תוצר טוב של ערכים ואווירה טובה. בסופו של דבר רוב ההורים רוצים שהילד ישתף פעולה וישתלב באווירה ובהווי של בית הספר. אנחנו רואים הצלחה גדולה בבתי הספר התורניים כיום אסף מימון, נווה ציון ועוזיאל, בגלל הגישה של ההורים שהגיעו בראש פתוח. אורלי מנהלת מנוסה ומצוינת ואני בטוח שתוביל בהצלחה את המהלך".
שבוע פעילות מיוחד: באורט רונסון באשקלון ציינו את יום השנה לרצח רבין
תלמידי בית הספר לקחו חלק בפעילויות מגוונות לציון יום השנה לרצח ראש הממשלה. בין הפעילויות: השתתפות במעגלי שיח, עזרה לחקלאים, ושיחה על מניעת אלימות עם סגן מפקד משטרת אשקלון