חג הסיגד אותו חוגגים בני העדה האתיופית מוצא לו מקום של כבוד גם במכללה האקדמית אשקלון. זו השנה השנייה שבה נחגג החג במכללה. בשנה שעברה, יפה טבג'ה שהייתה אז סטודנטית מן המניין לקחה על עצמה להפיק את חגיגות הסיגד על מנת להכיר ולהנגיש את התרבות האתיופית לכלל האוכלוסייה.
השנה, כשהיא עומדת בראש אגודת הסטודנטים והסטודנטיות במכללה קיימה את הבטחתה להפוך את החגיגות למסורת קבועה, כפי שנחגגים כל חגי ישראל במכללה האקדמית אשקלון.
האירוע הצבעוני והייחודי נחל הצלחה רבה, סטודנטים רבים גם כאלו שאינם מגיעים מהעדה האתיופית רקדו את הריקוד המסורתי, טעמו מהאוכל האותנטי, לבשו את התלבושות המסורתיות ונהנו מהתפאורה המושקעת.
שיא החגיגה היה הופעתם להקת 'קפה שחור חזק' שהרימו את האווירה וגרמו לסטודנטים והסטודנטיות לשכוח שהם הגיעו ללימודים.
טבג'ה עלתה לבמה על מנת להסביר לחוגגים את משמעות החגיגות וסיפרה כי חג הסיגד מסמל את חידוש הברית בין בני ישראל (ביתא ישראל) לבין הקדוש ברוך הוא. "הקהל מאוד התרגש והתלבושות, התפאורה והאוכל קיבלו משמעות חגיגית הרבה יותר כאשר הבינו החוגגים את משמעות החג" אמרה טבג'ה לאחר החגיגות.
באתיופיה, 50 יום לאחר יום הכיפורים כשהם צמים צום שמסמל התחדשות וטהרה ומתפללים להגיע לארץ ישראל ולירושלים בני העדה היו עולים להר הכי גבוה כסמל להר סיני שבו קיבלו בני ישראל את התורה. בארץ ישראל, חג הסיגד הפך להיות חג הודיה על שהגיעו לארץ ישראל ולירושלים.