למה הפופקורן של הקולנוע טעים יותר מהבית?
אין מה לעשות, משהו בפופקורן של בתי הקולנוע הופך אותו לממכר במיוחד. הטעם החמאתי, הפריכות, והניחוח המיוחד – כל אלו יוצרים חווית נשנוש מושלמת. אבל האמת היא שאין כאן קסם או ציוד מיוחד – הסוד הוא במרכיב אחד פשוט: מלח חמאה.
מהו מלח חמאה ולמה הוא הסוד האמיתי?
מלח חמאה הוא תערובת של מלח דק במיוחד בתוספת טעם חמאה טבעי או מלאכותי. בזכות גרגריו הקטנטנים, הוא נצמד בקלות לגרעיני הפופקורן ויוצר את אותו טעם מוכר מהקולנוע.
המלח הזה הוא מה שנותן לפופקורן:
- טעם חמאתי עשיר – כמו בדלי הקולנוע המפנק.
- פיזור אחיד – לא שוקע בתחתית כמו מלח רגיל.
- מראה זהוב ומושלם – שלא תקבלו עם מלח שולחן רגיל.
איך מכינים פופקורן קולנועי בבית – בסיר ובכיריים?
אתם לא צריכים מכונה מיוחדת, וגם לא חמאה אמיתית (שמוסיפה שומן ולחות). כל מה שצריך זה סיר פשוט, גרעיני תירס, שמן ומלח חמאה.
מרכיבים:
- 3 כפות שמן.
- ½ כוס גרעיני פופקורן.
- ½ כפית מלח חמאה (ניתן להוסיף לפי הטעם).
הוראות הכנה:
- חממו את הסיר על אש בינונית והוסיפו את השמן.
- הכניסו גרעין פופקורן אחד לסיר. כשהוא מתפוצץ – זה הסימן שהשמן חם.
- הוסיפו את שאר גרעיני הפופקורן לסיר, פזרו את המלח חמאה, וכסו במכסה.
- נערו בעדינות את הסיר מדי דקה כדי שהפופקורן לא יישרף והטעמים יתפזרו היטב.
- כשהפיצוצים נחלשים (כ-2-3 שניות בין פיצוץ לפיצוץ), כבו את האש.
- פתחו את המכסה בעדינות, פזרו עוד מעט מלח חמאה אם צריך – ותיהנו!
איזה מלח חמאה מומלץ?
בגדול, מלח חמאה של Flavacol הוא המלח הקלאסי שמשמש בתי קולנוע ברחבי העולם. גרגרים דקים במיוחד עם טעם חמאה עשיר. מדובר אמנם במוצר אמריקאי, אך ניתן להשיג אותו בישראל ברשתות שיווק ומרכולים.
יחד עם זאת, ישנם יודעי דבר ועובדים לשעבר ברשתות הקולנוע בארץ שעומדים על כך שהם השתמשו במלח חמאה של חברת "שביט", אותו אתם תזהו לפי השקית הכסופה והמדבקה הלבנה והגדולה.
לסיכום
הטעם הממכר של הפופקורן בבתי הקולנוע הוא לא סוד שמור יותר. כל מה שצריך כדי לשחזר אותו בבית זה מלח חמאה, סיר טוב וכמה דקות של עבודה. בפעם הבאה שאתם מתכננים ערב סרט בבית, נסו את המתכון הזה ותגלו שלא צריך לצאת מהבית כדי ליהנות מפופקורן מושלם.
רוצים להישאר מעודכנים?
הורידו את אפליקציית "כאן דרום – אשקלון"
הואשמת בעבירה פלילית? משרד עורכי דין אמנון גולן – ההגנה המשפטית שאתה צריך