לאחרונה ובעקבות הישיבה בבית יותר ויותר אנשים נחשפו לצד אחר של רונן שירז, צד שאני אישית, מכיר אבל הרבה אנשים לא כל כך.
רונן הוא חובב בישול מושבע. נוסף להיותו איש נדל”ן ועורך דין מוכר, הוא והמטבח חברים טובים.
לאחרונה הוא פתח קבוצה בפייסבוק שכל כולה עוסקת בבישול, ומדי יום הוא דואג להוסיף מתכונים וכמובן לפרגן לאחרים שמעלים.
את רונן פגשתי לראשונה במסעדת “לינדה”, ששם הייתי שף, ומאז ועד היום תמיד כיף לפגוש אותו, לשבת לארוחה ולהחליף רעיונות ומתכונים.
תמיד הוא מגיע באהבה ועם רצון ענק לפרגן.
הפעם החלטתי להרים את הכפפה ולארח אותו במדור שכולו פסח עם מנות מהמטבח הביתי המסורתי שלו, והוא כצפוי ישר נענה לאתגר.
אני אישית נהניתי ומאמין שגם אתם תיהנו.
בתקווה לימים שבהם האוכל יחזור להיות במקומות הבילוי והבריאות תהיה נחלת כולנו ושנדע ימים טובים ושמחים יותר.
חג פסח כשר ושמח.
שפטה ברנג’י
קציצות קיפודי עוף ואורז – מאכל פרסי שמתאים לפסח לאוכלי קטניות
חומרים:
- 1 כוס אורז בסמטי
לקציצות:
- חופן כוסברה וחופן שמיר קצוצים
- כף נענע יבשה או חופן נענע קצוצה
- שני שיני שום קצוץ
- 1/2 פלפל חריף קצוץ
- 1/2 קילו עוף טחון (פרגית או חזה עוף)
- מלח ופלפל לפי הטעם
לרוטב:
- מעט שמן זית לטיגון
- 2 שיני שום פרוס
- 2 בצלים קצוצים
- 4 גבעולי כרפס קצוץ (להוסיף מעט עלים)
- 1-2 לימון פרסי (אפשר מיץ מלימון רגיל במקום)
- מעט כורכום
- מלח ופלפל לפי הטעם
אופן הכנה:
משרים את האורז במים רותחים 20 דקות ומסננים.
מערבבים היטב את חומרי הקציצות ומניחים בצד למנוחה.
את חומרי הרוטב שמים בסיר על חום גבוה ומביאים לרתיחה. מעבירים לחום נמוך.
שופכים את האורז שסיננו לתוך קערה קטנה.
את עיסת הקציצות מכדררים, מורחים בשמן זית ומגלגלים באורז עד שהכדורים יתעטפו ומהדקים היטב את האורז לקציצה.
מכניסים את הקציצות לרוטב כשהרוטב יגיע עד חצי מגובה הקציצה. מרגע זה לא נוגעים באוכל, לא מערבבים.
מכסים את הסיר ומבשלים 50-30 דקות עד שהאורז מוכן.
בהגשה סוחטים מעט מיץ לימון.
לחם טחינה כשר לפסח
חומרים:
- 6 כפות טחינה גולמית
- 2 כפות דבש
- 4 ביצים
- כפית אבקת אפייה
- 1/4 כפית מלח
אופן הכנה:
מערבבים את כל המרכיבים במטרפה. זה יוצא דליל.
שופכים לתבנית אינגליש קייק, אפשר גם לשפוך לתבניות עגולות קטנות אישיות.
מכניסים לתנור שחומם ל-180 מעלות, אחרי 20-18 דקות – זה מוכן.
לאחר שאתם שופכים לתבנית אפשר לפזר מעט שומשום (לא חובה).
רוצים להישאר מעודכנים?
הורידו את אפליקציית "כאן דרום – אשקלון"
הואשמת בעבירה פלילית? משרד עורכי דין אמנון גולן – ההגנה המשפטית שאתה צריך
סופלה שוקולד
חומרים ל-10 מנות:
- 500 גרם שוקולד מריר
- 400 גרם חמאה
- 250 גרם סוכר
- 160 גרם קורנפלור
- 50 גרם קקאו
- 10 ביצים
לרוטב שוקולד :
- 100 גרם שוקולד מריר
- 100 מ”ל שמנת מתוקה 38% שומן
לקישוט:
- תות שדה פרוס, מקל קינמון, אבקת סוכר .
אופן הכנה:
את השוקולד והחמאה ממסים על בן מארי (אמבט מים חמים).
בקערה נפרדת מערבבים סוכר, קורנפלור וקקאו.
טורפים את הביצים ומוסיפים לתערובת הסוכר.
מוסיפים את הביצים, מערבבים היטב ומסננים.
מוסיפים את השוקולד לתערובת הביצים, מעט בכל פעם עד לקבלת מרקם אחיד.
יוצקים לכלי אפייה משומן במעט חמאה עד שלושת רבעי מגובה הכלי.
מכניסים לתנור ואופים בחום 180 מעלות 12-8 דקות עד שהשכבה העליונה מתחילה להתבקע.
לרוטב שוקולד: מביאים לרתיחה את השמנת ויוצקים על השוקולד. מערבבים היטב.
מערבבים עד להמסה מלאה .
להגשה: את רוטב השוקולד מחממים כ30 שניות במיקרוגל מניחים סופלה במרכז הצלחת ויוצקים רוטב מעל, מקשטים בתות שדה חצוי ומקל קינמון מפזרים מעל אבקת סוכר ומגישים .