בדומה לשאר הירקות והפירות, גם האפרסמון עתיר בפיטוכימיקלים. אלה רכיבים צמחיים בעלי תפקיד חשוב בהגנה על התאים מפני מזיקים – מולקולות יציבות המסייעות בהגנה על התאים בגוף מפני השפעתם המזיקה של הרדיקלים החופשיים, ובכך תורמות, כאמור, לצמצום הפגיעה בתאים, הסיכון למחלות סרטן מסוימות ולמחלות לב וכלי דם.
כחלק ממאמצי המדור לפתוח לכם את התיאבון עם מנות יותר מיוחדות, אנחנו רוצים גם מזון שיעשה לכם טוב לא רק לנשמה, אלא גם לגוף. אז הנה כמה מתכונים מיוחדים עם אפרסמון. בתיאבון!
חזה עוף בסלסת אפרסמון וכוסברה
חומרים:
- 500 גרם חזה עוף פרוס
- 4 אפרסמונים בשלים ללא קליפה
- חופן כוסברה טרייה קצוצה
- 3 שיני שום
- 1/2 כוס שמן זית
- 1/2 כוס יין לבן
- מלח
- פלפל שחור גרוס
אופן הכנה:
את כל המרכיבים מלבד חזה העוף ושמן הזית מכניסים למעבד מזון.
טוחנים למחית חלקה תוך כדי זילוף איטי של שמן זית.
את חזה עוף מסדרים בתבנית חסינת חום, יוצקים מעל את משרה האפרסמון ומכניסים לתנור בחום של 180 מעלות למשך 12-10 דקות.
מוציאים ומגישים.
קוביות פילה דניס בלימון כבוש ואפרסמון
חומרים:
- 200 גרם פילה דניס חתוך לקוביות קטנות
- 1/2 בצל סגול קצוץ
- חופן כוסברה קצוצה
- 2 אפרסמונים ללא קליפה חתוכים לקוביות קטנות
- 1 כף לימון כבוש
- מלח גס
- פלפל שחור גרוס
- מעט שמן שומשום
אופן ההכנה
את כל המרכיבים מערבבים. סמוך להגשה מסדרים על פרוסות לחם קלוי ומגישים כפתיח לארוחה.
רוצים להישאר מעודכנים?
הורידו את אפליקציית "כאן דרום – אשקלון"
הואשמת בעבירה פלילית? משרד עורכי דין אמנון גולן – ההגנה המשפטית שאתה צריך
משקה אפרסמון וחלב קוקוס
חומרים:
- 2 אפרסמונים בשלים
- 150 מ"ל חלב קוקוס
- 200 מ"ל וודקה
- חופן עלי נענע טרייה
אופן הכנה:
את כל החומרים מעבירים למעבד מזון וטוחנים למחית חלקה. מוסיפים קוביות קרח ומגישים.
מיקי סויסה, שף ויועץ קולינרי, בנייה והקמה של תפריט, הדרכות מהמטבח האסייתי, שף עד הבית וסדנאות בישול
052-8444804 | [email protected]