זהו, החופש נגמר, והפעם החלטתי לפנק עם מתכונים קלילים של סלטים לסופו של קיץ. אז רק לפני שתנסו את המתכונים, הנה כמה דברים שכדאי לדעת על הסלט: סלט הוא סוג של מזון המוגש הן כמנה ראשונה, הן כתוספת למנה עיקרית או כמנה עיקרית ואף כקינוח. הסלט הוא תערובת של מזונות קרים, ובעיקר ירקות או פירות עם רוטב. לעיתים נוספים לסלט אגוזים, קרוטונים ופיסות דגים, בשר וגבינה.
סלטים רבים נהוג לתבל בעזרת רטבים או שמנים כדי להעשיר ולעדן את טעמם. עם רוטבי הסלטים הבולטים יש למנות את הרטבים על בסיס המיונז: רוטב החווה, רוטב רוסי ורוטב אלף האיים; ועם הרטבים על בסיס שמן זית: רוטב צרפתי, רוטב איטלקי, ויניגרט ועוד. בנוסף, יש המוסיפים לסלטים מרכיבים נוספים, כגון פטריות, בשר עוף, בשר בקר, דגים, פירות ים, דגנים, מאפים כגון קרוטונים, פסטה, אורז וגבינות.
סלט ירקות – המכונה בהתאם לאופן הכנתו "סלט ישראלי", "סלט ערבי" או "סלט יווני" – כולל ירקות קצוצים. מגוון ירקות משמשים להכנתו, בהם: עגבנייה, מלפפון, פלפל, בצל, גזר וצנון או צנונית. סלט יווני מכיל בדרך כלל גם חסה וגבינת פטה.
סלט עלים קייצי בוויניגרט אננס
חומרים:
- 200 גרם מיקס עלי חסה
- 200 גרם עלי בייבי
- 1 בצל סגול חתוך לטבעות
- 10 פטריות שמפיניון חתוכות לרבעים
- 10 ענבים חצויים
- 10 עגבניות שרי חצויות
- 100 גרם אגוזי קשיו קלויים
לוויניגרט:
- 1 אננס טרי חתוך לקוביות
- 50 מ"ל חומץ טבעי
- 200 מ"ל שמן זית
- חופן עלי בזיליקום
- 3 כפות דבש
- מיץ מתפוז אחד
אופן הכנה:
לוויניגרט: את כל החומרים מלבד שמן הזית מעבירים למעבד מזון וטוחנים למחית חלקה.
תוך כדי פעולת המעבד מוסיפים את שמן הזית בזילוף איטי עד לקבלת רוטב סמיך.
להגשה: את כל חומרי הסלט מערבבים בקערה ומתבלים בוויניגרט רגע לפני ההגשה.
מהו הרווח הצפוי לבניין שלכם מתמ"א 38 / פינוי בינוי
סלט קיסר
חומרים:
- 1 חבילה חסה טרייה, אפשר גם אנדיב
- 1 יחידה סלק טרי חתוך לרצועות דקות
- גרידה מלימון אחד
לרוטב:
- 1 חבילה אנשובי עם השמן
- 1 כף חרדל דיז’ון
- 4 צלפים
- 1 שן שום טרייה
- 4 חלמונים
- חופן עלי בזיליקום
- 50 גרם גבינת פרמזן מגורדת
- 1 כוס שמן זית
אופן הכנה:
לרוטב: את כל חומרי הרוטב מלבד שמן הזית מכניסים למעבד מזון וטוחנים למחית חלקה.
תוך כדי פעולת המעבד יוצקים את שמן הזית פנימה בזילוף איטי עד לקבלת מרקם של רוטב סמיך.
להגשה: את עלי החסה קורעים לחתיכות גסות, מוסיפים סלק וגרידת לימון ומערבבים עם הרוטב בקערה. מעבירים לכלי הגשה ומפזרים מעל פרמזן מגורד.
סלט מלפפונים בחמאת בוטנים
חומרים:
- 5 מלפפונים חתוכים לרצועות במנדולינה
- 5 גבעולי בצל ירוק חתוכים גס
- חופן נבטים
- בוטנים גרוסים
לרוטב:
- 200 גרם חמאת בוטנים
- 3 שיני שום
- 1 ראש ג’ינג’ר טרי
- 50 מ"ל חומץ
- 1 כף רוטב סויה
- 2 כפות סוכר
- מיץ מלימון אחד
- 50 מ"ל צ’ילי חריף
- מעט מים
אופן הכנה:
את חומרי הרוטב מכניסים למעבד מזון וטוחנים לרוטב חלק.
מערבבים את כל החומרים בקערה, מעבירים לכלי הגשה ומפזרים מעל בוטנים גרוסים.