ואם בלימודים עסקינן, אז הנה שיעור בהיסטוריה… הסנדוויץ’ נקרא על שם הרוזן הרביעי מסנדוויץ’, ג’ון מונטאגיו, אריסטוקרט אנגלי מהמאה ה-18, אף על פי שהכריך לא הומצא על ידו. הרוזן אהב כל כך להמר, שלא רצה להפסיק ולהניח את הקלפים – גם לא כדי לאכול. יום אחד היה שקוע מאוד במשחק קלפים. משרתיו קראו לו לארוחת הערב, אך הוא סירב לבוא וצעק להם: "שימו בשר בין שתי פרוסות לחם והביאו אותו אליי!" עירו של הרוזן, סנדוויץ’, היא עיירה אנגלית בקנט. מקור שמה הוא מאנגלית עתיקה: "סנדוויק" – מקום חול.
צורה נוספת של הכריך מיוחסת לתנא הלל הזקן, שלפי המסופר במסכת פסחים, היה כורך בליל הסדר את בשר קורבן הפסח יחד עם מרור בתוך המצה.
כריך גבינות בקרואסון
חומרים:
- 2 קרואסוני חמאה גדול
- 50 גרם גבינה צהובה
- 50 גרם גבינה בולגרית
- 1 גמבה קלויה וקלופה
- עלי חסה טריים
אופן הכנה:
את הקרואסונים חוצים לשניים ומסדרים בתוכם את הגבינות, החסה והגמבה הקלויה.
מעבירים לטוסטר למשך 4-3 דקות תוך כדי לחיצה קלה.
מוציאים ומגישים.
כריך טונה ועגבניות מיובשות
חומרים:
- 1 לחם פרנה מרוקאי חצוי לשניים
- 200 גרם טונה מקופסה
- עלי חסה טריים
- 5 עגבניות שרי חצויות
לממרח עגבניות:
- 50 גרם עגבניות מיובשות
- 1/4 כוס שמן זית
- 1 שן שום טרייה
- 1 כף חומץ בלסמי
אופן הכנה:
לממרח עגבניות:
מניחים את כל החומרים במעבד מזון וטוחנים למחית חלקה.
מורחים על הלחם את ממרח העגבניות
מוסיפים טונה וירקות ומגישים.
רוצים להישאר מעודכנים?
הורידו את אפליקציית "כאן דרום – אשקלון"
הואשמת בעבירה פלילית? משרד עורכי דין אמנון גולן – ההגנה המשפטית שאתה צריך
כריך חזה עוף בלחם דגנים מלא
חומרים:
- 1 ג’בטה או בגט מקמח מלא
- 200 גרם חזה עוף טרי
- 1 עגבנייה פרוסה
- 1 מלפפון חמוץ פרוס
- עלי חסה טריים
- 1 כפית חרדל דיז’ון
אופן הכנה:
את חזה העוף מורחים במעט שמן זית וצורבים במחבת משני הצדדים.
מקררים את חזה העוף ופורסים לרצועות דקות.
מורחים מעט חרדל בלחם הדגנים ומסדרים בפנים את הירקות וחזה העוף בשכבות.