חג הקציר
חג השבועות (המכונה במקרא גם חג הקציר או יום הביכורים) הוא החג השני מבין שלושת הרגלים. החג חל יום לאחר סיום ספירת העומר בת שבעת השבועות, ובלוח העברי הקבוע חל תמיד ב-ו’ בסיוון.
מנהג אופייני לחג השבועות הוא אכילת מאכלי חלב ודבש. חבר סיפר לי למה דווקא חלב ודבש, והנה ההסבר כפי שהבנתי: התורה משולה לחלב, חג השבועות הוא חג מתן תורה, ולכן נהוג לאכול חלב במשך החג. תלמידי חכמים נהגו לאכול מוצרי חלב ולהישאר ערים לשקוד על לימודי תורה, תלמידי ישיבה עושים זאת עד היום (כך לדבריו).
אז אם תישארו ערים כל הלילה בלימודי תורה וגם אם לא, הנה כמה מתכונים שיעזרו במסורת של אכילת חלב ודבש.
בתיאבון וחג שמח!
סלט נקטרינות וגבינת עיזים
חומרים:
- 500 גרם עלי בייבי
- 1 ראש חסה אייסברג (אמריקאית ) .
- 10 עגבניות שרי חצויות
- חופן צנוברים קלויים
- 3 נקטרינות פרוסות
- 200 גרם גבינת עיזים פרוסה
לוויניגרט:
- 1/4 כוס חומץ
- 2 כפות דבש
- תוכן מ-4 פסיפלורה
- 1/2 כוס מיץ מתפוזים טריים
- 1 1/2 כוסות שמן זית
- 1 כף חרדל דיז’ון
- 10 עלי בזיליקום טריים
- מעט פלפל גרוס
אופן הכנה:
לוויניגרט: את תוכן הפסיפלורה יחד עם מיץ התפוזים מעבירים לסיר ומביאים לרתיחה. מבשלים כדקה על אש נמוכה, מסננים מגרעינים ומקררים מעט.
את כל החומרים מלבד שמן הזית מכניסים למעבד מזון וטוחנים למחית חלקה. תוך כדי פעולת המעבד מוסיפים את השמן זית בזילוף איטי עד לקבלת מרקם סמיך.
להגשה: מערבבים בקערה את עלי הבייבי, החסה, השרי והצנוברים, יוצקים ויניגרט. מעל מסדרים מטבעות גבינת עיזים ופרוסות נקטרינה ומגישים.
מאפה תפוחים בשמנת וחלבה
חומרים:
- 10 תפוחי גרנד סמית
- 1 כוס סוכר
- 1 כוס מים
- מעט תמצית ווניל
- 200 גרם חמאה מומסת
- דפי פילו
- לרוטב שמנת חלבה:
- 200 גרם חלבה וניל מגורדת
- 300 מ”ל שמנת מתוקה
אופן הכנה:
את התפוחים קולפים, מוציאים את הליבה, חותכים לשישיות ושומרים במים עם מעט מיץ לימון. את הסוכר והמים מביאים לרתיחה ומבשלים עד לקבלת קרמל עדין בצבע ענבר. מוסיפים את התפוחים אחד-אחד בזהירות ובהשוואת טמפרטורה. מוסיפים את תמצית הווניל ומבשלים עד להזהבה קלה. הופכים את התפוחים ומבשלים גם בצד השני. מסננים ומקררים מעט את התפוחים.
מורחים מעט חמאה מומסת על שלושה דפי פילו, חותכים לשניים ומסדרים תפוחים במרכז (ניתן לפזר פקאן שבור או קוקוס), מגלגלים ומהדקים. אופים בחום של 180 מעלות במשך 15-12 דקות.
לרוטב חלבה: את השמנת מביאים לרתיחה ומוסיפים את החלבה, מערבבים היטב ומקררים מעט.
לאחר שמוציאים את מאפה התפוחים מהתנור חוצים לשניים. יוצקים רוטב שמנת חלבה בתחתית, מניחים את המאפה ומגישים.
רוצים להישאר מעודכנים?
הורידו את אפליקציית "כאן דרום – אשקלון"
הואשמת בעבירה פלילית? משרד עורכי דין אמנון גולן – ההגנה המשפטית שאתה צריך
לחם עגבניות מיובשות וגבינות
חומרים:
- 1 ק”ג קמח מנופה
- 1 כף שמרים יבשים
- 1 כף סוכר
- 100 גרם עגבניות מיובשות
- 1/2 כף מלח
- 1/2 כוס שמן זית
- 2 כפות אורגנו יבש
- 2 בצלים קצוצים ומטוגנים עד להזהבה
- מים פושרים לפי ספיגה
למילוי:
- 200 גרם גבינה בולגרית 5%
- 100 גרם גבינה צפתית 5%
אופן הכנה:
בקערה רחבה שמים את הקמח, השמרים הסוכר והאורגנו ומערבבים מעט. מוסיפים מעט מים ומתחילים ללוש את הבצק. מוסיפים את המלח, שמן הזית, העגבניות המיובשות והבצל המטוגן וממשיכים ללוש תוך כדי הוספת מים פושרים עד לקבלת בצק רך וחלק. מכסים את הקערה בניילון ומתפיחים כחצי שעה.
מוציאים את האוויר על ידי לישה קצרה, מחלקים לכדורים ומתפיחים שנית. מרדדים על גבי משטח מקומח לעובי של 1 ס”מ ומפזרים גבינות מעל. מגלגלים ומהדקים היטב. מורחים בשמן זית ומתפיחים בתבנית כ-20 דקות.
מכניסים לתנור בחום של 170 מעלות למשך 20-15 דקות או עד הזהבה.