אבטיח. צילום: עדי תשובה

שף מיקי סויסה חושף את סודות אבטיח

פורסם בתאריך: 14.6.19 11:08

     

הקיץ קרב ואיתו הדרישה למאכלים צוננים וקלים והחיפוש אחר פירות הקיץ הטעימים. והאבטיח, כן, גם הוא חוזר לככב בכל בית, מסעדה וחוף.

אז הנה כמה דברים שכדאי לדעת על האבטיח הישראלי: האבטיח הוא אחד מפירות הקיץ האהובים בישראל.

עונת האבטיחים בישראל מתחילה בחודש יוני, מגיעה לשיאה ביולי ומסתיימת באוגוסט, כאשר מרקמו של האבטיח הופך ספוגי. יש הסבורים כי ניתן לזהות אבטיח איכותי ומתוק (שמרקמו אחיד) אם הוא משמיע צליל עמוק כאשר מכים עליו.

מלבד אכילת הפרי ניתן לקלות את זרעי האבטיח השחורים או הלבנים להכנת פיצוחים וכן להפיק מהם שמן מאכל. זן אבטיח הגרעינים הנפוץ בארץ נקרא מללי. המללי מכיל גרעינים רבים וגדולים במיוחד. קטיף המללי מתבצע על ידי מכשיר מיוחד המפצח את הפרי ומוציא את גרעיניו, בעוד שאת הליבה והקליפה הוא משאיר בשדה.

והנה גם כמה מתכונים מוצלחים על בסיס אבטיח. בתיאבון!

משקה אבטיח קמפרי ובזיליקום

חומרים:

  • 1/2 אבטיח ללא גרעינים
  • 1 כוס קמפרי
  • חופן בזיליקום
  • חופן קוביות קרח כתוש
  • להגשה: כדורים מרבע מלון (משתמשים בכף פריזאית)

אופן הכנה:
את האבטיח, הקמפרי והבזיליקום מעבירים למעבד מזון וטוחנים למחית חלקה. מעבירים למקפיא למשך כשעה וחצי. מוסיפים את הקרח ומגישים עם קוביות מלון.

סביצ’ה מוסר ים על קרפצ’יו אבטיח

חומרים:

  • 200 גרם פילה מוסר ים חתוך לקוביות גדולות
  • 1 אבוקדו רך ובשל חתוך לקוביות
  • 1/4 בצל סגול קצוץ גס
  • 10 זיתי קלמטה חצויים
  • חופן עלי כוסברה
  • 100 גרם גבינת רוקפור
  • 1/4 אבטיח ללא גרעינים
  • שמן זית משובח
  • 1/2 לימון טרי
  • מלח ים אטלנטי

אופן הכנה:
את האבטיח פורסים דק ככל האפשר ומסדרים בצלחת. מסדרים את שאר המרכיבים בצורה אקראית, מזלפים שמן זית ומיץ מלימון טרי. מעל מפזרים מלח ים אטלנטי ומגישים.


רוצים להישאר מעודכנים?
הורידו את אפליקציית "כאן דרום – אשקלון"

הואשמת בעבירה פלילית? משרד עורכי דין אמנון גולן – ההגנה המשפטית שאתה צריך


קוביות אבטיח צרובות ביוגורט עיזים

חומרים:

  • 1/4 אבטיח חתוך לקוביות גדולות וישרות
  • מעט שמן זית
  • 200 מ”ל יוגורט עיזים
  • חופן עלי נענע טריים
  • 50 גרם שקדים קלויים להגשה

אופן הכנה:
את היוגורט מעבירים למעבד מזון יחד עם עלי הנענע וטוחנים לרוטב חלק. מחממים מחבת פסים לחום גבוה, מוסיפים שמן זית וצורבים את קוביות האבטיח מכל הצדדים. מעבירים לצלחת הגשה, יוצקים מעל יוגורט נענע, מפזרים שקדים קלויים ומגישים.

תגיות:

תגובות

אולי יעניין אותך גם

🔔

עדכונים חמים מ"כאן דרום אשקלון"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר