זה כבר חלק מהמסורת של העם היהודי לסיים את החגים עם קילו או שניים יותר, או לפחות להרגיש ככה.
הדיבור מכל כיוון הוא על כמה אנחנו כבדים, כמה הבטן גדלה, הגיע הזמן להתחיל ספורט, הגיע הזמן לספור קלוריות והגיע הזמן לסתום את הפה.
אז לכל המודאגים, החלטתי השבוע להציע כמה מתכונים קלים גם בתחושה וגם במשקל, בקלוריות ובשומנים.
בתיאבון ואחרי חגים שמחים לכולם!
שני דגים על מיקס פיטריות
חומרים:
- 400 גרם פילה סלמון מחולק ל-4
- 4 יחידות פילה דניס
- 3 סלסילות פטריות שמפניון חתוכות לרבעים
- 2 סלסילות פטריות פורטובלו חתוכות לרבעים
- 1/2 כוס שמן זית
למשרה:
- חופן כוסברה קצוצה
- חופן פטרוזיליה קצוצה
- 4 ענפי תימין קצוצים
- 4 שיני שום קצוץ
- 1 כוס יין לבן
- מיץ מ-2 לימונים
- 1/2 כוס שמן זית משובח
- 1 כפית מלח ים אטלנטי
- פלפל שחור גרוס לפי טעם
אופן הכנה:
למשרה: מערבבים את כל החומרים יחד, מעבירים לצנצנת למשך לילה.
מחממים מחבת עם שמן זית וצורבים את הדגים, תחילה מצד העור ולאחר מכן מצד הבשר. מוציאים את הדגים, מוסיפים שמן זית ומקפיצים את הפטריות עד להזהבה. מחזירים את הדגים ומניחים מעל הפטריות. יוצקים מעל מהמשרה, מנמיכים את האש ומבשלים כ-2 דקות נוספות. מגישים יחד עם המחבת למרכז השולחן .
סלט מלפפונים בחמאת בוטנים
חומרים:
- 5 יחידות מלפפון חתוך לרצועות במנדולינה
- חופן נבטים
- בוטנים גרוסים .
לרוטב:
- 200 גרם חמאת בוטנים
- 3 שיני שום
- 1 ראש ג’ינג’ר טרי
- 50 מ"ל חומץ
- 1 כף רוטב סויה
- 2 כפות סוכר
- מיץ מלימון
- 50 מ"ל צילי חריף
- מעט מים
אופן הכנה:
את חומרי הרוטב מכניסים למעבד מזון וטוחנים לרוטב חלק.
מערבבים את כל החומרים בקערה. מעבירים לכלי הגשה ומפזרים מעל בוטנים גרוסים.
סביצ’ה מוסר ים על קרפצ’יו אבטיח
חומרים:
- 200 גרם פילה מוסר ים חתוך לקוביות גדולות
- 1 אבוקדו רך ובשל חתוך לקוביות
- 1/4 בצל סגול קצוץ גס
- 10 י"ח זיתי קלמטה חצויים
- חופן עלי כוסברה
- 100 גרם גבינת רוקפור
- 1/4 אבטיח ללא גרעינים
- שמן זית משובח
- 1/2 לימון טרי
- מלח ים אטלנטי
אופן הכנה:
את האבטיח פורסים דק ככל האפשר ומסדרים בצלחת.
מסדרים את שאר המרכיבים בצורה אקראית, מזלפים שמן זית ומיץ מלימון טרי מעל. מפזרים מלח ים אטלנטי ומגישים.