לונדון לא מחכה לי… אבל השווקים שלה דווקא כן .
השבוע בחרתי לקחת אתכם לטיול קטן של אוכל טוב בבירת אנגליה .
לונדון היא עיר גדולה שיש בה יותר מ-15 מיליון תושבים.
אין ספק שרובנו מכירים אותה בזכות הכדורגל, משפחת המלוכה ועוד הרבה דברים נוספים.
עלינו למטוס אני ורעייתי, וכמובן שלצד כל מבנים היפים המטרו האדיב והכדורגל המדהים, ישנו אוכל – ואת האמת אוכל ממש טוב.
נכון שפעם האוכל הבריטי נחשב לבנאלי ולא כזה שמעורר תיאבון, אולם קרה שם מהפך ושפים מכל העולם ואף מישראל הגיעו לשם כדי לבנות קולינריה חדשה ותוססת.
השוק הראשון שטיילנו בו היה בורו. הוא די קרוב למרכז העיר, וההגעה אליו מאוד פשוטה. עשרות דוכני מזון מכל העולם פרוסים לאורכו ולרוחבו של השוק, דגים טריים, בשר, ירקות וכל טוב.
רוצים להישאר מעודכנים?
הורידו את אפליקציית "כאן דרום – אשקלון"
הואשמת בעבירה פלילית? משרד עורכי דין אמנון גולן – ההגנה המשפטית שאתה צריך
חריצי גבינה במשקל עצום וכמובן טעימות.
ניסינו לטעום כמה שיותר, ואת האמת – זה לא פשוט, כי הכול כל כך מזמין ומיוחד. אם הגעתם לשם, אין סיכוי שלא תמצאו שם משהו לטעמכם, החל בבשר, דגים ,אוכל צמחוני, מאפייות וקונדיטוריות.
השוק השני הוא שוק פורטובלו המומקם בשכונה הצבעונית נוטינג היל, ממש כמו שמו של הסרט שבו יו גרנט פוגש את ג’וליה רוברטס. בכניסה לרחוב תוכלו למצוא את הספרייה המפורסמת, ששם הם נפגשו ולהצטלם לידה. השוק פרוס משני צדי הכביש, ובו אפשר למצוא גם בגדים ומזכרות, אולם האוכל שם מתחלק למספר מתחמים וכולל אזור ישיבה, שירותים ניידים ואינספור טעמים מכל העולם: בוריטו, אנצילדה, פאד תאי, נודלס, מאפים, גבינות, מאכלי עוף ובשר הנמזגים מסירים ענקיים. אפשר גם למצוא פלאפל, אבל שימו לב – שלנו בארץ הרבה יותר טעים.
השוק השלישי הוא קמדן מרקט, וגם אליו משני צדי הכביש פרוסים חנויות ודוכנים של בגדים, נעליים ומזכרות, ובסופם נמצאים דוכני המזון. גם כאן הרבה אוכל מיוחד וטעים, נוף יפה מעל נהר וגשר שעוברים עליו. נמצאת שם מנת פסטה טרייה הנעשית במקום, מוגשת ברוטב שמנת ומעורבבת בחריץ גבינת פרמז'ן ענקי.
אם הגעתם לקמדן מרקט ,אל תפספסו את המנה הזאת.
עוד מסעדה שבהחלט שווה אזכור היא מסעדת "The rock and sole place".
פיש אנד צ'יפס
לדגים:
- 500 גרם פילה מוסר חתוך לאצבעות
לבלילה:
- 1 כוס קמח
- 2 כפות קורנפלור
- 1 כוס בירה לבנה
- מלח
- פלפל שחור
- 1 שן שום קצוצה דק
לציפוי:
- פירורי לחם פנקו
לצ'יפס:
- 2 ק”ג תפוח אדמה
אופן הכנה:
לצ'יפס: מקלפים את תפוחי האדמה וחותכים למקלונים. מעבירים לסיר עם מים קרים ומעט מלח ומביאים לרתיחה. מבשלים כ-7 דקות, מסננים ומקררים באוויר הפתוח.
לבלילה: את כל החומרים מערבבים היטב לבלילה סמיכה.
להגשה: טובלים את רצועות הדג בבלילה ומעבירים לציפוי בפנקו.
מטגנים את הצ'יפס ורצועות הדג בשמן עמוק עד להזהבה ומגישים עם לימון טרי.