תהיה אופטימי, הכל בשליטה
אין אחד שלא מכיר את רוז’ה חטב ולא מכיר את המשפט שבכותרת. רוז'ה הוא הדמות הססגונית, מלאת שמחת החיים והחייכנית שנמצאת בבית הקפה המיתולוגי במדרחוב באשקלון.
את רוז’ה הכרתי לפני המון שנים כאשר התבקשנו לעשות פרויקט למען משפחות נזקקות לפני ראש השנה. ההירתמות שלו והרצון שלו שהפרויקט יצליח היו מרגשים בעיניי, ומאז כל מפגש איתו הוא חוויה בפני עצמה.
רוז’ה הוא האיש שיגרום לך לחייך מהרגע הראשון. התמונות שלו בצעירותו, ובכלל התמונות עם כל מי שרק אפשר, מקשטות את כל סביבת בית הקפה.
ובסוף, עד כמה שזה נשמע פשוט, הקפה שלו יותר טעים, משום שלדעתי יש בו המון שמחת חיים.
אני נחשפתי לרוז’ה הבשלן לפני הרבה זמן, ולכן זה היה מתבקש שאארח אותו בשבוע שלפני פורים, במדור שכולו שמח, ואבשל איתו את הדג המפורסם שלו.
רוז’ה היקר, שיהיה לך המון מזל טוב ליום ההולדת שלך, מי ייתן ותמשיך לשמוח ולשמח אותנו עוד שנים רבות.
תודה על אירוח כיד המלך בצורה הכל כך אופיינית לך.
חג פורים שמח ועד 120 לרוז’ה היקר!
החריימה של רוז'ה
חומרים:
- 1 ק”ג טונה אדומה פרוסה
- 6 יחידות פלפל חריף חתוך גס
- 2 כפות שום כתוש
- 1/2 כוס שמן קנולה
- 4 כפות רסק עגבניות
- 1 כף מלח
- צרור כוסברה טרייה קצוצה
- 2 כפות פפריקה מתוקה
- 1 כף פפריקה חריפה
- 2 כוסות מים
- המון אהבה ואופטימיות
אופן הכנה:
מחממים שמן בסיר ומטגנים מעט את השום. מוסיפים רסק ותבלינים ומטגנים דקה נוספת. יוצקים את המים פנימה ומערבבים היטב למניעת גושים. מכניסים פנימה את הפלפל החריף והכוסברה הקצוצה. מערבבים ומסדרים מעל את הדגים. עוטפים את פרוסות הדג ברוטב, מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה כשעה לפחות. מגישים עם לימון ולחם טרי.
תבשיל קציצות דג מרוקאי
חומרים לקציצות:
- 400 גרם פילה דג ללא עור וללא עצמות, קצוץ דק
- 2 בצלים מגורדים
- צרור כוסברה קצוצה
- 1 כפית שאטה גרוס
- 2 שיני שום קצוצות
- 1 פרוסת לחם מושרה
- מלח
- פלפל שחור גרוס
לרוטב:
- 4 עגבניות מגורדות
- 1/2 כוס שמן אדום
- 1 פלפל צ’ילי חריף
- 2 שיני שום פרוס
- צרור כוסברה
- 1 כוס גרגירי חומוס לאחר השרייה ובישול
- מלח
- פלפל שחור גרוס
אופן הכנה:
את כל חומרי הקציצות מערבבים היטב בקערה, מתבלים ומעבירים לקירור ל-1/2 שעה.
מחממים שמן אדום בסיר ומטגנים מעט את שיני השום ופלפל צ’ילי.
מוסיפים 2 כפות רסק עגבניות, עגבניות מגורדות וגרגירי חומוס ומבשלים שתי דקות נוספות. מוסיפים כוסברה קצוצה ומתבלים במלח ופלפל שחור גרוס. מוסיפים מים מעט מעל גובה התבשיל ומביאים לרתיחה.
מנמיכים את האש, יוצרים קציצות ומכניסים לתבשיל. מבשלים על אש נמוכה כ-40-35 דקות.
תבשיל לחי עגל
חומרים:
- ק”ג בשר לחי עגל
- 1/2 ק”ג זיתים מבוקעים לבישול
- 2 גמבות חתוכות לרצועות עבות
- 10 שיני שום קלופות
- 5 פלפלי צ’ילי חריף
- 2 כפות פפריקה מתוקה
- 1/2 כוס שמן קנולה
- צרור כוסברה קצוצה
- 2 כפיות כורכום
- מלח
- מעט פלפל שחור גורס
אופן הכנה:
את בשר הלחי מכניסים לסיר עם מים קרים ומבשלים עד לריכוך, בערך כשעה וחצי. מוציאים מהנוזלים ומקררים כשעה בחוץ.
את הזיתים מבשלים במים רותחים כ-5 דקות, מקררים ומסירים את החרצנים.
מחממים סיר רחב עם מעט שמן ומטגנים את הפלפלים יחד עם הגמבה והשום. מוסיפים את הכורכום והפפריקה, מערבבים היטב ומוסיפים את הבשר והזיתים. מערבבים ומוסיפים מים עד לכיסוי .
מבשלים 40 דקות נוספות על אש נמוכה. מוסיפים את הכוסברה ומבשלים 5 דקות נוספות. מגישים עם לחם טרי.