דגים משמשים למאכל בכל רחבי העולם. הם מקור ראשי לחלבון עבור יותר ממיליארד בני אדם. קיימות דרכים מגוונות להכנת דגים למאכל, בהן ניקוי הדג ואכילתו נא, בישול, אפייה, טיגון, צלייה, אידוי והחמצה.
איך אתם אוהבים את הדג שלכם? פילה או דג שלם? היתרון בפילה דג הוא שאין בו עצמות, והאכילה נוחה יותר. כשאוכלים דגים שלמים, יש לשים לב לעצמות הדג ולהיזהר שלא להיחנק מהן. רוב האנשים אוהבים יותר לאכול פילה דג מטעם הנוחות, ולכן אספנו כאן מתכונים לפילה דג שיכול להוות מנה ראשונה מצוינת בכל ארוחה.
מדליוני דניס טונה אדומה וירקות שורש צלויים
חומרים:
- 6 יחידות פילה דניס חתוך לשניים
- 200 גרם טונה אדומה חתוכה לקוביות גדולות
- 2 יחידות סלק
- 2 יחידות קולורבי
- 2 יחידות דלעת ערמונים
- שמן זית
- מלח ים
- פלפל שחור גרוס
- 100 גרם תרכיז רימונים
- 50 מ”ל רוטב סויה
- 1 כפית שמן שומשום
- 1 כף דבש
אופן הכנה:
את הסלק והקולורבי עוטפים בנייר אלומיניום וצולים בתנור בחום של 180 מעלות למשך כשעתיים. את דלעת הערמונים חותכים לחצאים, מורחים בשמן זית וצולים כ-25 דקות ב-180 מעלות, מוציאים וחותכים למעוינים. את מדליוני הדניס מורחים היטב בשמן זית, מלח ים ופלפל שחור גרוס.
את הסלק והקולורבי מקלפים וחותכים למעין סירות קטנות. מתבלים בתרכיז רימונים, שמן זית ופלפל גרוס ומשאירים בקערה כשעה לקבלת טעם. בקערה נפרדת מערבבים סויה, דבש ושמן שומשום ומניחים את קוביות הטונה למספר דקות. מחממים מחבת טפלון לחום גבוה וצורבים את הדניס תחילה מצד העור ולאחר מכן מצד הבשר. לאחר מכן צורבים את הטונה קלות ומוציאים.
להרכבת המנה: מסדרים את הירקות הצלויים בצורה אקראית. מעליהם מניחים את הדניס והטונה, מזלפים שמן זית מעל, משלימים טעמים במלח ים. מקשטים בעלי אפונה או עשב תיבול אחר ומגישים.
פילה דניס על פירה אפונה
חומרים:
- 4 יחידות פילה דניס
- 6 שיני שום פרוסות
- 1/4 כוס שמן זית
- 1 גמבה אדומה קלויה וחתוכה לרצועות
- מיץ מ-2 לימונים
- 1 כוס יין לבן
- חופן פטרוזיליה קצוצה
- מלח גס
- פלפל שחור גרוס
לפירה:
- 500 גרם תפוחי אדמה קלופים
- 100 מ”ל שמנת מתוקה רותחת
- 100 גרם חמאה
- 200 גרם אפונה טרייה
- מלח דק
- מעט אגוז מוסקט מגורד
אופן הכנה:
לפירה: מבשלים את תפוחי האדמה והאפונה עד לריכוך.
מסננים ומועכים למחית חלקה.
יוצקים את השמנת הרותחת, חותכים את החמאה לקוביות ומבליעים אותה פנימה.
מתבלים במלח ומוסקט ומערבבים היטב .
לדג: מורחים את פילה הדניס במעט שמן זית ומתבלים במלח גס ופלפל שחור גרוס ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 10 דקות.
להגשה: מניחים פירה אפונה באמצע צלחת, מעליו את פילה הדניס והפלפלים הקלויים.
פילה דניס בחמאת תימין ויין לבן
חומרים:
- 8 יחידות פילה דניס
- 10 גבעולי תימין קצוצים
- 5 שיני שום טריות פרוסות
- 1/2 ליטר יין לבן
- 2 יחידות עגבניות חתוכות לקוביות
- 1/4 כוס שמן זית
- 200 גרם חמאה
- פלפל שחור גרוס
- מלח ים
אופן הכנה:
את פילה הדניס מורחים בשמן זית ומתבלים במלח ופלפל גרוס.
מערבבים את החמאה יחד עם חצי מכמות התימין. מחממים מחבת רחבה עם שמן זית וצורבים את פילה הדניס, תחילה את צד הבשר ולאחר מכן את צד העור.
יוצקים את היין הלבן ושיני השום ומתבלים במלח, פלפל וחצי מהתימין שנותר.
מכניסים לתנור בכלי חסין חום.
מפזרים מסביב עגבניות ומכניסים לתנור בחום של 180 מעלות למשך 7-5 דקות.
מוציאים את הפילה ומסדרים על צלחת הגשה.
את הרוטב שנוצר מעבירים למחבת. מוסיפים חמאה ומצמצמים לרוטב סמיך.