והנה כמה עובדות, או יותר נכון יתרונות, שלא ידעתם על הסלמון, כמה ולמה זה בריא לנו: הסלמון הינו מקור מצוין לחומצות שומן אומגה 3, אשר כבר ידועות ביכולתן להפחית את הסיכוי ללקות במחלות לב. כמות הצריכה המומלצת ליום של ויטמין B12, אשר חיוני לשמירה על מערכת עיכול בריאה, עומדת על 3.0 מק”ג, ודג הסלמון הפראי מכיל יותר מ-100% מהערך המומלץ היומי.
אם תקפידו לצרוך אותן בהתאם לכמות השבועית המומלצת לכם על פי מצבכם הבריאותי, גם תזכו לשפר את הזיכרון!
השומן אומגה 3 הוכיח את יעילותו גם בתחום הראייה, כשביכולתו לסייע במניעת גלאוקומה (קבוצה של מחלות הפוגעות בעצב הראייה).
סלמון הינו מקור מצוין לוויטמין D, אשר חיוני לשמירה על עצמות חזקות ובריאות ולספיגת הסידן בגוף.
מנה של 100 גרם לערך מדג הסלמון תעניק לגופכם יותר ממחצית הערך המומלץ ליום של החומר החשוב הזה, כשהיא מכילה 25.6 גרם חלבון.
ויטמין B12, אומגה 3 וחלבון מסייעים יחדיו בשמירה על השיער, העור והציפורניים שלכם, כך שיישארו בריאים וחזקים.
קרפצ’יו סלמון
חומרים:
- 200 גרם פילה סלמון חתוך לקוביות
- מיץ מלימון אחד
- חופן עלי רוקט
- שמן זית משובח
- מלח ים
- מעט זיתי קלמטה
אופן הכנה:
את קוביות הסלמון מסדרים בין שני דפי הפרדה ומשטחים בעזרת פטיש שניצל.
מורידים ניילון אחד, מעבירים לצלחת ומסירים את הניילון השני.
מסדרים את עלי הרוקט והזיתים על הקרפצ'יו, מתבלים במלח ים, שמן זית ולימון טרי ומגישים לצד לחם קלוי.
פילה סלמון בתערובת אסייתית מאודה
חומרים ל-4 מנות:
- 4 יחידות פילה סלמון, 150 גרם ליחידה
- 1 כף ג’ינג’ר טרי קצוץ
- שיני שום קצוצות
- 1 כף תערובת תבלינים טוגרשי
- 2 כפות סויה
- כפית שמן שומשום
- מיץ מלימון אחד
לאידוי :
- 300 גרם פרחי ברוקולי
- חופן כוסברה קצוצה
אופן הכנה:
את כל חומרי הדג מערבבים היטב ומורחים את הסלמון במשרה.
על גבי סיר מים רותחים מניחים כלי במבוק לאידוי ומעל מניחים את הברוקולי לאידוי. סוגרים את המכסה ומאדים 5 דקות. פותחים ומניחים את פילה הסלמון מעל. מאדים כ-10-15 דקות נוספות ומגישים.
קוביות סלמון ביוגורט מלפפונים וזעתר
חומרים:
- 400 גרם פילה סלמון חתוך לקוביות גדולות
- 300 מ”ל יוגורט עיזים
- מיץ מחצי לימון טרי
- 3 יחידות מלפפון
- 1 כף זעתר טרי
- 1/4 כוס שמן זית
אופן הכנה:
את כל החומרים מלבד הסלמון מעבירים למעבד מזון וטוחנים לרוטב חלק.
מחממים מחבת, מורחים את הסלמון בשמן זית וצורבים במחבת החמה מכל הצדדים.
להגשה: לתוך צלחת מעט עמוקה יוצקים מהיוגורט מלפפונים. מסדרים קוביות סלמון, מקשטים ברצועות מלפפון ומגישים.
מיקי סויסה, שף ויועץ קולינרי, בנייה והקמה של תפריט, הדרכות מהמטבח האסייתי, שף עד הבית וסדנאות בישול
8444804-052 | [email protected]