שף מיקי סוויסה. צילום: אורי קריספין
שף מיקי סוויסה. צילום: אורי קריספין

שף מיקי סויסה עם החלום הלבן: גבינת חלומי

פורסם בתאריך: 24.8.18 09:53

     

חלוּמִי היא סוג של גבינה חצי קשה שמוצאה מקפריסין. בעבר נהגו נשות הכפרים בקפריסין לאסוף חלב ולייצר חלומי יחדיו. צבע הגבינה לבן ולמרקמה שכבות אופייניות בדומה למוצרלה. אחד המאפיינים העיקריים של גבינה זו הוא היכולת לטגן או לאפות אותה, כך שהגבינה משחימה ללא התכה גם בטמפרטורות גבוהות, ולכן גבינה זו משמשת רבות לצלייה או לטיגון.

בכל דרך בה תבחרו לטפל בה – בישול, טיגון, גריל – מרקמה וצורתה אינם משתנים כאשר הסיבה לכך שהגבינה איננה ניתכת היא העובדה שמדובר בגבינה ללא תוספת של חיידקים לקטיים.
גבינת חלומי משתלבת נהדר בסלט ירקות או ככה סתם על השיפוד.


שיפודי חלומי במשרה עשבי תיבול צלויים בגריל

חומרים:

  • 1 ק”ג גבינת חלומי חתכה לקוביות גדולות
  • שיפודי במבוק
  • חופן עלי בזיליקום טריים
  • חופן עלי אורגנו טריים
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 1 כוס שמן זית
  • מלח ים
  • פלפל ארבע העונות גרוס

אופן הכנה:
את כל חומרי המרינדה מערבבים בקערה. מוסיפים את החלומי ומשרים למשך לילה.
משפדים את קוביות החלומי על גבי שיפודי במבוק וצולים על גריל פחמים מכל הצדדים ומגישים.


בורגר חלומי ופטריות בשמנת

חומרים:

  • 500 גרם גבינת חלומי חתוכה לריבועים שווים
  • 4 לחמניות המבורגר
  • 1 בטטה בינונית חתוכה לעיגולים
  • חציל קטן חתןך לעיגולים
  • שמן זית
  • עלי בזיליקום טריים
  • 500 גרם פטריות פורטובלו חתוכות לרבעים
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 500 מ”ל שמנת מתוקה
    להגשה: חסה טרייה ועגבנייה פרוסה

אופן הכנה:
את החציל והבטטה מורחים בשמן זית, מתבלים במעט מלח ופלפל שחור ומכניסים לתנור בחום של 200 מעלות לכ-20 דקות. במחבת מחממים שמן זית וצורבים את פטריות הפורטובלו היטב. מוסיפים שמנת מתוקה ובזיליקום ומתבלים במלח ופלפל שחור גרוס. מצמצמים את הרוטב ומניחים בצד. את ריבועי החלומי מורחים בשמן זית ומכניסים לתנור בחום של 200 מעלות למשך כ-10 דקות. אפשר גם לטגן בשמן עמוק, לצרוב במחבת או לצלות על גריל.

מניחים בתחתית הלחמנייה חסה טרייה ועגבנייה, מעל מניחים בטטה וחציל קלויים. מניחים מעל את סטייק החלומי, יוצקים מהרוטב מעל ומניחים פטריות לצד המנה.

סלט אגסי נאשי וגבינת חלומי

חומרים:

  • 3 יחידות אגס נאשי קלופים וחתוכים לקוביות
  • 50 גרם זיתי קלמטה
  • 50 גרם אגוזי מלך קלויים וקצוצים
  • חופן עלי אורגנו טריים קצוצים
  • מיקס עלי בייבי ורוקט

לוויניגרט:

  • 1 כף דבש
  • 1 כף חרדל דיזון
  • חצי כוס שמן זית
  • מלח ים

לחלומי:

  • 250 גרם גבינת חלומי חתוכה לקוביות
  • שמן זית
  • חופן עשבי תיבול קצוצים (בזיליקום אורגנו ובצל ירוק)

אופן הכנה:
את כל החומרים מלבד שמן הזית מעבירים למעבד מזון וטוחנים. תוך כדי פעולת המעבד מוסיפים את שמן הזית בזילוף איטי עד לקבלת מרקם סמיך. מוסיפים את שאר החומרים לקערה ומערבבים עם הוויניגרט.

מחממים מחבת עם שמן זית ומקפיצים את החלומי עד להזהבה קלה. מוסיפים עשבי תיבול, מתבלים במעט מלח, מערבבים ומפזרים מעל הסלט בהגשה.

תגובות

אולי יעניין אותך גם

🔔

עדכונים חמים מ"כאן דרום אשקלון"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר