דרמה של ממש התחוללה הערב כאשר פרצה שריפה בדירה בקומת קרקע ברחבו אפרים צור באשקלון, כאשר בתוך הדירה נמצאות לבדן וללא השגחה שמונה ילדות.
בעקבות הדיווח שהתקבל במוקד 102 של כבאות והצלה – מחוז דרום, על דירה בוערת עם חשש ללכודים, הוזנקו במהירות צוותי הכיבוי והחילוץ לזירה.
בינתיים, עד הגעת הכוחות, נאלצו הילדות להימלט מבעד לחלון. עם הגעת לוחמי האש למקום הם נתקלו בלהבות עזות ובעשן סמיך המתפשט מהמבנה. הם פרצו לדירה, ביצעו סריקות לוודא שאין לכודים נוספים, והשתלטו על הבעירה תוך מאבק למנוע את התפשטות האש לדירות סמוכות.
מחקירה ראשונית של האירוע עולה כי הילדות, שנותרו לבדן בדירה ללא השגחת מבוגר, הבחינו באש בשלביה הראשונים ומיהרו להימלט דרך חלון חדר ההורים שבצד האחורי של המבנה – רגעים ספורים לפני שהכבאים הגיעו למקום. למרבה המזל, כולן חולצו בשלום וקיבלו טיפול ראשוני בזירה.
בכבאות והצלה שבים ומזהירים כי שימוש לא בטוח במכשירי חשמל עלול להוביל לשריפות מסכנות חיים:
- אין להשאיר מכשירים חשמליים דולקים ללא השגחה.
- יש לוודא כי מוצרי החשמל תקינים ומאושרים בתו תקן.
- אין לחסום יציאות חירום – הן עשויות להיות דרך המילוט שלכם.
- במקרה של שריפה – יש לפנות מיד את המבנה ולחייג 102 להזעקת לוחמי האש.
רוצים להישאר מעודכנים?
הורידו את אפליקציית "כאן דרום – אשקלון"
הואשמת בעבירה פלילית? משרד עורכי דין אמנון גולן – ההגנה המשפטית שאתה צריך