בפרויקט ראשון מסוגו באשקלון, 33 תלמידי כיתות ט' מכל בתי הספר בעיר הוסמכו כמדריכי חוסן, לאחר שעברו הכשרה מקיפה במסגרת פרויקט חדשני ביוזמה משותפת של מינהל החינוך העירוני, פרויקט "משיב הרוח" של ג'וינט ישראל ומרכז החוסן העירוני.
הפרויקט נועד להעניק לבני הנוער כלים להתמודד עם מצבי לחץ, חרדה וטראומה, ולספק מענה ראשוני נפשי לסביבתם הקרובה. התלמידים עברו הכשרה מקצועית, במהלכה רכשו ידע וכלים להתמודד עם מצבי משבר, להקשיב, לתמוך ולכוון את חבריהם. בוגרי התכנית יעבירו בהמשך הדרכות חוסן לתלמידי בתי הספר היסודיים, ויהוו חלק ממערך החוסן העירוני המתפתח.
"אנחנו רואים חשיבות עליונה בכוח של בני הנוער באשקלון, שנמצאים במקום הראשון בארץ בזכאות לתעודת בגרות חברתית ומוכיחים יום יום את יכולתם לתרום לקהילה", אמר ראש העיר תומר גלאם. "התקופה המאתגרת מחייבת אותנו לחשוב מחוץ לקופסה, וההכשרה הייחודית הזו מעניקה להם כלים מקצועיים להתמודד עם המצבים הקשים ולעזור לסביבה להתמודד גם היא. הם מדברים בשפה של בני גילם, מבינים את הקשיים ויכולים ליצור חיבור אמיתי ומשמעותי. אני משוכנע שהם יהיו סוכני שינוי משמעותיים במערך החוסן העירוני".
ראש מינהל חינוך ותנו״ס, יובל זוזט הוסיף כי: "מערכת החינוך באשקלון מאמינה בכוחם של בני הנוער להוביל שינוי. ההכשרה הזו היא דוגמה מצוינת לאופן בו אנו רותמים את היכולות הטמונות בתלמידים ומעצימים אותם על מנת שיהיו מובילים חברתיים. כשתלמיד יוצר קשר עם תלמיד, נוצר דיאלוג אחר לגמרי – אותנטי ומשמעותי. זו בדיוק הסיבה שבחרנו להכשיר את בני הנוער כמדריכי חוסן, והתוצאות כבר נראות בשטח".
פרויקטור משיב הרוח, שי בלאיש סיכם: "הפרויקט מזהה את בני הנוער כקהילה בעלת השפעה משמעותית על החוסן העירוני, ולכן אנו משקיעים מאמצים רבים בקבוצת גיל זו. הכשרתם כמדריכי חוסן תאפשר להם להעביר את הידע לשכבות גיל צעירות יותר במסגרת בית-ספרית, ובמקביל לשמש כמגישי עזרה ראשונה נפשית במעגל המשפחתי והחברתי הקרוב".
רוצים להישאר מעודכנים?
הורידו את אפליקציית "כאן דרום – אשקלון"
הואשמת בעבירה פלילית? משרד עורכי דין אמנון גולן – ההגנה המשפטית שאתה צריך