תלמידי בית הספר מקיף ז' בעיר היין באשקלון יצאו במיזם קהילתי מרגש וערכי תחת הכותרת "סוכתקומה" – שילוב של המילים סוכה ותקומה – שנועד להעמיק את החיבור בין קהילת בית הספר והקהילה הרחבה בעיר. המיזם נערך במסגרת שיעורי תרבות יהודית-ישראלית, תוך דגש על משמעות חגי תשרי והערכים המלכדים ביניהם.
המיזם נפתח בין ראש השנה ליום כיפור, כשהתלמידים למדו לעומק על חגי תשרי: סוכות, ארבעת המינים ושבעת האושפיזין, ותפקידם כמשל לאיחוד עם ישראל. במקביל, למדו התלמידים על תקיעת השופר והחיבור האמיץ של העם היהודי לחגי תשרי, ובכך הפכו את הלמידה למשמעותית ויישומית.
התלמידים בנו סוכה והזמינו אורחים שונים מהקהילה, שנהנו ממגוון יצירות: קישוטים לשיעורי אומנות, דף מקורות ללימודי חברותא, מצגת לערב שירי קהילת עיר היין, דפי יצירה ועבודה. בנוסף, התנסו האורחים בתקיעת שופר לצד פעילויות מרגשות אחרות. בין האורחים שנכנסו לסוכה היו ילדי גני החובה מאשכול ג', תלמידי כיתות ו' מבית הספר היסודי "עיר היין" ותלמידים משכבות ז'-ח' מבית הספר עצמו.
בסיומו של השבוע התקיים ערב סיום מרגש שאירח את משפחות התלמידים בסוכה לערב חברותא והופעות, שכללו פיוטי סליחות ושירים ישראלים המותאמים לרוח התקופה. האירוע כלל גם מופע של סיפורי גבורה על רקע מלחמת חרבות ברזל.
ספיר כהן-אברהם, הרכזת החברתית ומורה לתרבות יהודית ישראלית, הביעה התפעלות מהיוזמה. "נהניתי מאוד לקחת חלק במיזם זה," היא אומרת. "אני סמוכה ובטוחה שחשיבותו עולה פי כמה וכמה, בייחוד בתקופה לא פשוטה זו, שהעם שלנו זקוק לחיבור ואחדות זה עם זה. ולנו כבית ספר צומח בשכונה חדשה בעיר אשקלון ניתנה הזדמנות להעמקת ההיכרות בין הקהילה לבית הספר. הוקסמתי שהיוזמה הייתה ברובה של התלמידים, העליתי רעיון והתלמידים ביצעו, וכל העשייה במסירות רבה ובתחושת העצמה".
מוביל המיזם, עומר בר-און, תלמיד כיתה ח'4 עוג"ן, שהוביל את תקיעת השופר בסוכה, ציין: "למדתי הרבה על זהות עם ישראל ושמחתי להעביר את הידע שלי הלאה. האירוח נתן לי תחושת סיפוק ושיתוף פעולה מצד האורחים והתלמידים, שהיה עבורי מחזק ומעורר השראה. זכיתי ללמד על ארבעת המינים, שיש מקום לכל אחד ואחת בעם ישראל וכמה חשוב לנו כעם להיות יחד".
מנהלת בית הספר, אודליה אביר, סיפרה על מטרות הפרויקט: "המטרת המיזם הייתה ליצור לכידות חברתית בקהילה החדשה שנבנית ונרקמת בשכונתנו עיר היין. זכינו לראות במיזם זה את התלמידים פעילים, יצירתיים, מקיימים למידה אחרת ומיישמים אותה, כשערך השותפות בקהילה היה עוגן עבורם, במיוחד בעת הזאת. הרבה זמן לא ראיתי שמחה כזו בעיניים של התלמידים של ההורים. התלמידים רקדו ושרו יחד עם משפחותיהם".
אביר הוסיפה: "משפחות שלמות שמחייכות – זאת התקומה שלנו, וזה הניצחון שלנו! לצד השמחה, אין ספק שאנחנו מחכים לשובם של החטופים, מאחלים החלמה מהירה לכל הפצועים וכואבים עם משפחות השכול. התלמידים היקרים שלנו הצליחו לשלב את הכאב והתקומה זה לצד זה באופן מעורר השראה ובכבוד רב. עם ישראל חי!".
יובל זוזט, ראש מינהל התנו"ס, בירך על המיזם והדגיש את שיתוף הפעולה ההולך ומתחזק בין בית הספר לקהילת עיר היין. "עשייה ערכית כזו," אמר זוזט, "תמשיך לעצב את פני בית הספר כמוביל בעיר אשקלון".
בשיתוף מינהל החינוך אשקלון