עו"ד אבי עומר מאשקלון ממשיך ביוזמה שלו לעשיית צדק עם פשעי השואה. מספר חודשים לאחר שהפרויקט החינוכי חובק העולם שלו 'הנבחרים' חזר מבנייני האו"ם בניו יורק, הגיע עו"ד עומר יחד עם חניכי התכנית לבניין הפרלמנט ברומניה כדי לקיים את המשפט המבוים נגד פושע השואה ארנסט רודין, ולקבל תמיכה גם שם, במעמד שופטים, סטודנטים וצעירים ברחבי העולם.
כזכור, בינואר השנה הגיעו חניכי תכנית 'הנבחרים' של אבי עומר, יחד עם עו"ד אבי עומר ונציגי משפט בכירים, אל בנייני האו"ם בניו יורק לאירוע היסטורי שקרה לראשונה באו"ם – ניהול משפט בינלאומי מבוים נגד הרוצח ארנסט רודין – רופא וראש ארגוני הפסיכיאטרים והנוירולוגים, שאחראי לרצח 300,000 אזרחים גרמניים בני דתות שונות בתאי גזים ובמשרפות ולעיקור בכפייה של כ-400,000 איש נוספים בתקופת השואה.
ד"ר עומר יזם את הפרויקט בשיתוף המכללה ושופטי בית המשפט העליון, ביניהם השופטים גרוניס, דנציגר ואליקים רובינשטיין, שגם שפט בכמה משפטים מדומים. גם שופטי בית המשפט הבינלאומי בשטרסבורג היו חלק בלתי נפרד מהפרויקט. המשפט המבוים הראשון נגד רודין התקיים ב-2019 במכללה האקדמית אשקלון יחד עם השופטים הבכירים, ומאז, עו"ד עומר ממשיך להעלות אותו, והוא זוכה לשיתוף פעולה מדהים, על מנת לעשות צדק אמיתי.
ערב לפני המשפט בניו יורק, נערך מפגש שאירחה השגרירות הרומנית שעסק באתגרי האנושות, אנטישמיות והגנה על זכויות האדם. בסוף המפגש הוזמנו הנציגים לערוך את המשפט המבוים גם בפרלמנט הרומני, במלאת 100 שנה לחוקה הרומנית.
בתוך כך, לפני מספר ימים התקיים המשפט ברומניה, בו השתתפו נשיא הפרלמנט, שגריר ישראל וגרמניה ברומניה, שר התרבות ושגרירים רבים נוספים, סטודנטים ומנהיגים צעירים. בצוות השופטים ישבו נשיא בית המשפט לחוקה ושני שופטים מבית המשפט העליון של רומניה. "רודין היה עצור במשפטי נירנברג, נחקר כשנה, אבל בגלל שגם בארה"ב היה עיקור כפוי ובמדינות נוספות בעולם אז האמריקאים ששלטו בנירנברג החליטו לא להעמיד אותו לדין", אמר ד"ר עו"ד אבי עומר. "אנחנו 'הוצאנו' אותו מקברו ומעמידים לדין שורת מנהיגים כמוהו שרמסו זכויות אדם. כל ההיסטוריונים תמימי דעים שהמתות החסד אצלו – הייתה הטיוטה לשואה".
כל הסטודנטים שייצגו את ההגנה ציינו, כי המשימה לייצג פושע נאצי לא הייתה קלה להם הן רגשית והן רציונלית. בוגדן מצוות ההגנה אמר: "פרופ' ארנסט רודין היה ועודנו מדען פורץ דרך בתחום הגנטיקה הפסיכיאטרית, הוא הקדיש את חייו למדע ותרם רבות לחקר מוח האדם. בדורו בוצעו עיקורים בכפייה בעשרות מדינות ואפילו בארה"ב. לא ניתן להרשיע אדם על פשעים שבוצעו לפני 70 שנה, על בסיס תפיסות עולם מודרניות שלא היו ידועות אז. גם לאנשים עם מוגבלויות יש זכויות אדם:" אם לא לחיות בכבוד אז לפחות למות בכבוד".
נשיא בית המשפט ברומניה סיים את הקראת גזר הדין בבקשה מכל הקהל לעמוד דקת דומיה לזכר קורבנות השואה.
רוצים להישאר מעודכנים?
הורידו את אפליקציית "כאן דרום – אשקלון"
הואשמת בעבירה פלילית? משרד עורכי דין אמנון גולן – ההגנה המשפטית שאתה צריך