בשנה שעברה חלתה הילה פתל, תלמידת י”ב בבית הספר אורט רונסון במחלת הנשיקה, שריתקה אותה למיטה ומנעה ממנה לתפקד כרגיל במשך חודשים ארוכים. למרות זאת ועל אף שהמחלה נותנת את אותותיה עד היום, התגברה פתל על הקשיים, השלימה חומרים ועברה את כל הבחינות בהצלחה יתרה. ממוצע הציונים שלה עבר את ה-90 הן בסך הכל הכללי והן במקצועות מגמת הביולוגיה, אותה היא מרחיבה. “ראיתי שיש לי ציונים טובים ושאלתי בתמימות את רכזת המגמה, אם אני מקבלת תעודת הצטיינות גם במגמה, היא אמרה שלא בגלל ההיעדרויות ושלחה אותי לרכזת השכבה”, מספרת פתל.
מהשיחה עם רכזת השכבה התברר להילה שגם תעודת הצטיינות כללית היא לא צפויה לקבל, בדיוק מאותה הסיבה. “אני מתמודדת עם מחלת הנשיקה כבר משנה שעברה. בהתחלה זה היה ממש קשה, בחודשים האחרונים זה השתפר, אבל עד היום אני חולה המון וקשה לי לתפקד. למרות זאת, השלמתי את כל החומר ועברתי את כל המבחנים בציונים טובים ולא נותנים לי את תעודות ההצטיינות שמגיעות לי”, אומרת פתל.
לאחר שלדבריה לא קיבלה תשובה מצוות בית הספר החליטה הילה לשלוח ערעור למנהלת מחוז דרום במשרד החינוך, עמירה חיים, העתק מהמכתב הועבר גם לשר החינוך נפתלי בנט. “על פי משרד החינוך אין קשר בין הצטיינות לבין חיסורים ובנוסף מצוין בתקנים של משרד החינוך כי הטיפול בחיסורים הוא רק על פי ‘שיטת המנות’, כלומר הורדה מהציון בהתאם להיעדרויות התלמיד וגם לאחר שיטת המנות, הממוצע שלי הוא 93”, כתבה.
“מפי כל המורות אני תלמידה מצטיינת ומצוינת בעלת נוכחות כיתתית, יושבת מול המורה, פעילה ומשתתפת באופן גורף ורציף. מעולם לא נכתב לי בתיק האישי הערות על משמעת לקויה, איחורים, שימוש בטלפון, הפרעות בשיעור וכו’. אהובה מאוד בבית הספר ותמיד הראשונה שמתנדבת לעזור ולהעניק למען בית הספר. בנוסף, אני מתנדבת באופן פעיל במד”א ועשיתי מעל ל-60 שעות, כפול מהנדרש בבית הספר. אבקש מאוד לקבל את בקשתי ולהעניק לי את תעודות ההצטיינות שכה רבות עמלתי בכדי להשיגן”, כתבה פתל בפנייתה למשרד החינוך.
“12 שנה אני משקיעה את כולי בלימודים ואף פעם לא מוותרת ודווקא עכשיו, בשנה האחרונה, מונעים ממני כי לא הרגשתי טוב. זה מוריד את כל המוטיבציה, מעליב ומאוד מאכזב”, מסכמת פתל.
ממחוז דרום במשרד החינוך נמסר בתגובה: "תעודת הצטיינות מוענקת לתלמידים על פי אמות מידה מגוונות כגון מצוינות אישית, מעורבות חברתית, מעורבות ערכית, הישגים לימודיים, נוכחות ועוד, וזאת בהלימה לתקנון בית הספר אליו חשופים כל תלמידי בית הספר והוריהם. בית הספר מקיים ועדות בנושא שבסמכותן לקבוע אילו תלמידים זכאים לתעודת הצטיינות".
רכב עלה באש בתאונת דרכים ליד ברכיה: שני פצועים פונו
כוחות הכיבוי פעלו לכיבוי הרכב הבוער. צפו בתיעוד מהזירה