ריזוטו פטריות. צילום דן פרץ

איי לאב חלב: שף מיקי סויסה עם מתכונים חלביים לשבועות

פורסם בתאריך: 28.5.20 12:41

     

אין ספק שחלב הוא מוצר צריכה בסיסי. אפילו תינוק שנולד, הדבר הראשון שהוא יונק זה חלב. החלב גם מלווה אותנו כפריט חובה בתפריט היומי

אז איך הגיעו החלב ומוצריהם לחג השבועות?

יש כמה וכמה סיבות, אבל אחת מהן היא שבשבועות ניתנה התורה ובה חוקי השמירה על כשרות כמו דיני בשר וחלב. אלא שאז התברר להם כי אין להם בשר כשר לאכול מאחר ובשר כשר מצריך סכיני שחיטה והלכות מיוחדות כמו המלחת הבשר וכדומה ומאחר והזמן היה קצר אז הם החליטו לאכול רק מאכלי חלב.

עכשיו שהבנתם את ההסבר, הנה כמה מתכונים חלביים נהדרים.

בתאבון!

סלט ארטישוק וריקוטה סלק

חומרים:

  • 6 יחידות ראשי ארטישוק טריים
  • 50 גרם זיתי קלמטה
  • 50 גרם עגבניות מיובשות
  • חופן עלי אורגנו טריים קצוצים
  • 5 גבעולי בצל ירוק קצוץ
  • מיץ משני לימונים
  • רבע כוס שמן זית
  • מלח ים
  • 300 גבינת ריקוטה
  • 1 סלק טרי

אופן הכנה:
את הסלק מקלפים וחותכים לקוביות קטנות.
מכניסים את הריקוטה וקוביות הסלק למעבד מזון וטוחנים למחית חלקה.
את הארטישוק פורסים דק ככל האפשר מעבירים לקערה יחד עם מיץ הלימון.
מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים היטב.
מתבלים במלח ים ושמן זית ומערבבים שוב.
מעבירים את הסלט לצלחת הגשה ובעזרת כף מפזרים גבעות של ריקוטה סלק מסביב.

ריזוטו פטריות וגבינת עיזים

חומרים:

  • 400 אורז ארבוריו
  • 5 יחידות פטריית פורטובלו
  • 5 יחידות שמפיניון
  • 100 פרמזן מגורד
  • 100 גרם חמאה
  • 200 גרם גבינת עיזים חתוכה לקוביות
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 1 כוס יין לבן
  • 250 מ”ל שמנת מתוקה
  • לציר ירקות: 1 בצל
  • 1 גזר
  • 2 גבעולי סלרי
  • חופן עלי פטרוזיליה

ריזוטו פטריות. צילום: דן פרץ

אופן הכנה:
לציר ירקות: את כל הירקות חותכים גס ומעבירים לסיר יחד עם 2 ליטר מים.
מביאים לרתיחה מנמיכים את האש ומבשלים כחצי שעה ומסננים.
לריזוטו: ממיסים חמאה במחבת רחבה מוסיפים את הפטריות ומאדים כשתי דקות.
מוסיפים את האורז מאדים כדקה נוספת ומתחילים להוסיף מציר הירקות מעט עד שנספגים הנוזלים ומוסיפים שוב.
חוזרים על הפעולה עד למצב בו האורז רך בערך 12-15 דקות יוצקים את השמנת מתוקה ומבשלים עד לקבלת קרמיות סמיכה מהשמנת מוסיפים את גבינת העיזים ומערבבים בעדינות.
מפזרים מעל גבינת פרמזן ומגישים.

פולנטה

חומרים:

  • 400 גרם קמח תירס טחון דק
  • 1 ליטר חלב
  • חצי ליטר מים
  • מיקס פטריות
  • מעט שמן זית
  • 200 גרם פרמזן מגורדת
  • צרור עלי בזיליקום
  • מלח לפי טעם

פולנטה. צילום: דן פרץ

אופן הכנה:
את הפטריות מורחים בשמן זית ומעט מלח ומכניסים לתנור בחום של 220 מעלות למשך 10 דקות, מוציאים ופורסים גס.
בסיר רחב מביאים לרתיחה חלב ומים ומוסיפים את הקמח תירס בזרם דק פנימה ותוך כדי ערבוב במטרפה.
מטבלים במלח ומוסיפים עלי בזיליקום טריים.
מנמיכים את האש ומערבבים לאורך כל התהליך עד למצב בו התירס התרכך.
מוספים פרמזן ומערבבים מעט.

להגשה: מניחים בכלי הגשה מהפולנטה מעל מסדרים פטריות צלויות פרמזן ועלי בזיליקום קצוצים, מזלפים מעט שמן זית ומגישים.


מיקי סויסה, שף ויועץ קולינרי, בנייה והקמה של תפריט, הדרכות מהמטבח האסייתי, שף עד הבית וסדנאות בישול
052-8444804 | [email protected]

תגיות:

תגובות

אולי יעניין אותך גם

🔔

עדכונים חמים מ"כאן דרום אשקלון"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר