הרעיון התגבש לפני כחודש כאשר פורסמה הודעה לטובת עבודה בשכר לבני נוער בחוף אשקלון. ההיענות הייתה מפתיעה, עשרות פניות הגיעו ורצון גדול של הנוער להירתם למבצע. כבר אז החשיבה הייתה להעביר מסר חינוכי סביבתי אשר במקביל יוכלו בני הנוער להרוויח שכר.
לאחר מבצע ניקיונות של מספר ימים הוחלט לשדרג את המיזם וכעת מדובר בפעילות חברתית חווייתית בנושא סביבה המשלבת עבודה, לימוד והנאה.
יום העבודה מתחלק לשניים בתחילה בני הנוער יוצאים לשטחים הפתוחים במועצה, בליווי מדריכי קק"ל ,מקבלים הדרכה ומתחילים לעבוד בעבודה תורמת. כגון ניקיון בבריכות מי התהום: בשביל הכחול בשפך נחל שיקמה, ובאגם ניצנים, חופי הים ועוד אזורים שונים.
החלק השני של כל יום עבודה הוא חלק חוויתי לימודי. בני הנוער מבקרים באתרים שונים. חווית למידה משולבת עם פעילויות כמו אפיית פיתות בטאבון והכנת תה . קטיף פירות ביער ביקור באתר מורשת ב"יד לאישה הלוחמת" בבית הספר שדה "שקמים" שבניצן. ביום אחר ביקור באתר מורשת של גוש קטיף חוויה אור-קולית על ההינתקות. ביום אחר הם ביקרו בבריכת ניצנים וגם עברו סדנת פסיפס בה מדביקים פסיפס על חומת "נתיב לשלום" במושב נתיב העשרה, אשר משקיף על בית חנון, בצפון רצועת עזה.
מרלין סבן, ממלאת מקום מנהל האגף לאיכות הסביבה במועצה האזורית חוף אשקלון אמרה השבוע: "מדובר ביוזמה של ראש הרשות, מר יאיר פרג'ון ואני שמחה להוביל אותה. המסר הוא חינוכי וערכי אני שמחה שהצלחנו לנתק בני נוער מהסמארטפונים והמסכים ולגרום להם לחוות את השטח, להתחבר לסביבה לתרום ולהיתרם בו זמנית , המיזם הוא חשוב לא מדובר במיזם חד פעמי".
פרג'ון אמר: "אל דאגה, בכל קיץ, נגדיל את מעגל בני הנוער העובדים במסגרת הפעילות החווייתית הסביבתית, שתורמת גם סביבה וגם לנוער עצמו". לדבריו, המועצה ארגנה ומימנה את מערך ההסעות לקבוצה, כמו גם את השכר ופעילות המדריכים, הכניסה לאתרים השונים וכן את מערך שינוע הפסולת שאספו בני הנוער.