ידוע לנו כי השינה משפיעה על בריאותנו, על הגדילה, על החשיבה, על היעילות בעשייה ועוד. מחקרים רבים מראים כי המחסור בשעות השינה משפיע לרעה על חילוף החומרים בגופנו ובכך גם על סיכויינו להרזות.
לצערנו, בשנים האחרונות, התקצרו שעות השינה שלנו בעקבות אורח החיים המודרני. יש לזכור כי השינה היא תהליך חיוני לבריאות הגופנית והמנטלית, אשר חשיבותה לא נופלת מתזונה נכונה ופעילות גופנית סדירה.
חוסר בשעות שינה מוריד את כמות הלפטין (זהו הורמון המפחית תיאבון ואחד מהאחראים במוח על הרעב והשובע) ומעלה את רמת הגרלין (הורמון זה מגביר תיאבון, שרמתו עולה בתחילת הארוחה ויורדת בסיומה) – שתי תופעות הורמונליות אלו גורמות לעליה במשקל.
מכאן נבין שכאשר מאבדים שעות שינה, הרעב גובר והחשק למזון עתיר פחמימות פשוטות גובר אף הוא.
מספר שעות השינה הדרושות לאדם משתנה עם הגיל:
תינוק זקוק לכ-14 שעות שינה ביממה.
ילד בן 5 שנים זקוק לכ-12 שעות שינה ביממה.
אדם מבוגר זקוק בין 7 ל-9 שעות שינה ביממה.
ונשים זקוקות ליותר שעות שינה מאשר הגברים.
ישנן מספר הפרעות שינה עיקריות שקשורות להשמנה:
1. הנרקולפסיה – הפרעת שינה שמתבטאת בנטייה להירדם במהלך היום בעת ביצוע פעולות מונוטוניות, שיתוק זמני בעת התעוררות והזיות בעת ההירדמות.
2. נדודי שינה – תופעה זו מאופיינת בחוסר יכולת להתחיל את מהלך השינה התקינה ואף לשמור עליה.
3. דום נשימתי בשינה – זוהי תופעה אשר מתאפיינת בהפסקת הנשימה במהלך השינה שנגרמת בדרך כלל מחסימה בדרכי הנשימה העליונות. היא מאופיינת גם ביקיצות מרובות במהלך השינה, בניקורי הירדמות במהלך היום, בעייפות ניכרת, נחירות בלילה ועוד.
לסיכום:
שינה עמוקה ורצופה תסייע לנו רבות בריכוז, בבריאות הנפש, ברעננות, וכמובן – בתהליך ההרזיה. לכן חשוב לישון שינה רצופה ויעילה וכן לטפל בכל הגורמים שידועים לנו כמעכבים/מפריעים לנו בשינה (רעשים, אור וכדומה).
מומלץ ביותר להימנע מלאכול פחמימות פשוטות לפני השינה וכן לאכול ארוחה קטנה הכוללת פחמימה מורכבת עם מעט חלבון.
לעוד אימונים והכוונה, חפשו אותי ברשתות החברתיות!
אינסטגרם – https://instagram.com/regina_fainguersch_official?igshid=17kw2ete4eqzf
פייסבוק – https://www.facebook.com/regina.fainguersch