פפאיה. אילוסטרציה: א.ס.א.פ קריאייטיב / INGIMAGE

שף מיקי סויסה עושה דברים מעניינים עם פפאיה

פורסם בתאריך: 2.8.19 15:24

שלום לכולם, והשבוע במדור פפאיה, וזאת מפני שהחלטתי ללכת לכיוון הבריא ולעזור לאילו מאיתנו שרוצים לשמור על תזונה בעלת ערכים תזונתיים בריאים. הפרי הטרופי המתקתק מכיל שפע של ויטמינים ומינרלים החיוניים לגופנו, בהם ויטמין C, ויטמין A ופולאט, התורמים למניעת מחלות. פפאיה בשלה מכילה יותר מ-100 רכיבים ארומטיים, המקנים לה טעם וניחוח ייחודיים. לחלקי הפפאיה מגוון שימושים: כשהיא ירוקה, מפיקים ממנה אנזים מפרק חלבונים המכונה פפאין המשמש בתעשיות שונות, למשל לריכוך בשר, בתעשיית הבירה, בתרופות נגד כאבי בטן ועוד. מהזרעים הטחונים מייצרים תבלין הדומה לפלפל שחור ובארצות מסוימות אף אוכלים את העלים הצעירים. הפפאיה מתאימה לאכילה במגוון דרכים ומתכונים, והנה כמה מהם.

ריבת פפאיה ותבלינים

חומרים:

  • 3 יחידות פפאיה בשלה
  • 1 קילו סוכר
  • 2 מקלות קינמון
  • 2 יחידות כוכב אניס
  • 5 תרמילי הל
  • 5 פלפל אנגלי
  • 5-4 ליבות תפוח עץ
  • 1 לימון חצוי

פפאיה. אילוסטרציה: א.ס.א.פ קריאייטיב / INGIMAGE

אופן הכנה:
את הפפאיה מקלפים. מסירים את הזרעים וחותכים לקוביות גדולות. מעבירים לסיר יחד עם שאר החומרים, מבשלים על אש נמוכה כשעה וחצי. מוציאים את התבלינים, מקררים מעט ושומרים במקרר בתוך כלי אטום.

סביצ'ה מוסר ים, טונה אדומה ופפאיה

חומרים:

  • 150 גרם פילה מוסר ים חתוך לקוביות גדולות
  • 150 גרם טונה אדומה טרייה חתוכה לקוביות גדולות
  • 1 פפאיה בשלה, נקייה מגרעינים וחתוכה לקוביות קטנות
  • 1/4 בצל סגול קצוץ גס
  • 10 זיתי קלמטה חצויים
  • חופן עלי כוסברה
  • שמן זית משובח
  • 1/2 לימון טרי
  • מלח ים אטלנטי
  • 50 גרם בוטנים קלויים וגרוסים גס

אופן הכנה:
מערבבים את הדגים יחד עם הפפאיה, הבצל הסגול, הקלמטה והכוסברה ומערבבים עם מיץ לימון טרי, מלח ים ושמן זית. מניחים מתערובת הדגים על צלחת הגשה, מפזרים מעל בוטנים גרוסים ומגישים.

סום טאם

חומרים:

  • 1 פפאיה ירוקה
  • 1 גזר
  • חופן נבטים
  • 2 יחידות צ'לי אדום טרי ופרוס

סום טאפ. פפאיה. צילום: עדי תשובה

לרוטב:

  • מיץ מ-2 לימונים
  • 30 גרם סוכר דקלים
  • 1 כפית רוטב דגים
  • 3 שיני שום קצוצות
  • ראש ג'ינג'ר קטן חתוך לרצועות

להגשה:

  • חופן עלי כוסברה, נענע, בזיליקום
  • בוטנים קלויים וגרוסים

אופן הכנה:
את הפפאיה והגזר מקלפים לרצועות בעזרת קולפן. מניחים את הפרוסות אחת על השנייה וחותכים למקלונים דקים. את כל חומרי הרוטב מערבבים היטב עד להמסת סוכר הדקלים. בתוך קערה מערבבים את כל החומרים יחד עם הרוטב ועשבי התיבול. מעבירים לכלי הגשה, מפזרים בוטנים מעל ומגישים.

תגיות:

תגובות

אולי יעניין אותך גם

🔔

עדכונים חמים מ"כאן דרום אשקלון"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר