תושבת אשקלון, בת 57, הגישה לאחרונה תביעת נזיקין נגד עיריית אופקים ונגד חברת הביטוח "איילון" בטענה לרשלנות. האישה אף הוכרה בביטוח הלאומי כנפגעת בתאונת עבודה בעקבות המקרה.
לפני מספר שנים יצאה האישה מהחנות בה עבדה במרכז המסחרי באופקים, על מנת לרוקן את הזבל. באותו מועד, עקב עבודות שיפוץ שביצעה העירייה במקום, נעקרו מרצפות וגורד שטח החניה וכתוצאה מכך נוצרו במקום בורות רבים, ערימות חול ומפגעים רבים נוספים.
לרוע מזלה כשיצאה מהחנות, נתקלה רגלה באחד הבורות והיא נפלה ארצה תוך שהיא נחבלת בגופה ובעיקר ברגלה. עקב הפציעה פונתה האישה לקבלת טיפול רפואי בבית החולים "סורוקה" בבאר שבע ואובחנה כסובלת מחבלה בכף רגל ימין ומשבר באחת האצבעות. מגבלותיה בתנועה נמשכו גם לאחר מכן, והיא פנתה לקבלת טיפולי פיזיותרפיה וטיפולים רפואיים במסגרת קופת החולים בה היא מבוטחת. עקב הפגיעה לא הייתה הנפגעת כשירה לעבוד במשך למעלה מחודש.
לאחר המקרה פנתה לעו"ד איל כהן – ממשרד עורכי הדין כהן-קריסי – מומחים לדיני נזיקין – בבקשה כי יסייע לה הן במסגרת ההליכים מול המוסד לביטוח לאומי והן בהליכים נגד העירייה.
עו"ד כהן הגיש תחילה את התביעה נגד המוסד לביטוח לאומי אשר הכיר בתאונה כתאונת עבודה ואף קבע לתובעת נכויות.
לאחר סיום ההליכים מול הביטוח הלאומי הגיש עו"ד כהן תביעה נגד העירייה וחברת הביטוח שביטחה אותה באותו מועד. במסגרת כתב התביעה נטען, בין היתר, כי "הנזק הקשה אשר נגרם לתובעת, מתיישב עם רשלנותה של הנתבעת מספר 1 (עיריית אופקים)".
בנוסף טוענת האישה באמצעות עו"ד איל כהן, שלא הוצבו במקום שלטי אזהרה ומתחם עבודות השיפוצים לא נסגר דבר שגרם לאישה למעוד בזמן שיצאה לרוקן את האשפה. "העירייה פעלה ברשלנות כשהיא לא דאגה לקיים דרך תקינה ללא מכשולים", נכתב בתביעה, "לא דאגה שעובדים מטעמה ישפצו או יקבעו את המפגע הבטיחותי, לא דאגה לתחום את שטח השיפוץ ולהזהיר כי הליכה במקום אינה בטיחותית".
עוד עולה מכתב התביעה כי "העירייה לא מילאה את חובות הזהירות שהייתה חייבת כלפי האישה, לא ביצעה ביקורת אחר תקינות הדרך ונמנעה מלהוציא את ההוצאות הנדרשות למניעת נזק כפי שהיתה צריכה לפעול בנסיבות הקיימות".
במסגרת כתב התביעה התבקש בית המשפט להעריך את נזקי התובעת כשסכום התביעה הורכב מדרישה להחזר מלוא הוצאות התובעת לרבות הוצאות נסיעה והוצאות רפואיות, עזרה וסיעוד מבני המשפחה והפסד כספי כתוצאה מחוסר כשירותה לעבוד במשך תקופה ארוכה, כמו גם, פיצוי בגין נזקיה העתידיים עקב השלכות התאונה בעתיד על יכולתה לעבוד וכן דרישה לפיצוי בגין עגמת הנפש/כאב וסבל אותו עברה עקב התאונה.
מעיריית אופקים נמסר: "מדובר באירוע שהתרחש לפני למעלה מ-5 שנים ועליו הוגשה תביעה רק במרץ 2019, הנאמדת בסך של 15 אלף ש"ח. מפתיע שכתב התביעה הוגש לכלל מערכות העיתונים כחלק ממסע יחסי ציבור נרחב, עוד לפני שהוגשה לעיונה של העירייה. עם זאת, מהתרשמות ראשונית מכתב התביעה, אנו בטוחים שהיא תתברר בבית המשפט כתביעת סרק".