ארוחה היא לא ארוחה בלי קינוח ראוי, לכן הפעם במדור החלטתי ללכת על קינוחים מתוקים לסיום ארוחה (כאמור) או סתם כך לפינוק את החך.
כמה דברים שכדאי לדעת על המתוקים:
ישנם מטבחים שבהם לא נהוג לאכול קינוח, והמנה המתוקה נאכלת באמצע הארוחה – לדוגמה במטבח הסיני.
הטעם המתוק בקינוח מורגש בנוכחות סוכרים פשוטים, מספר חלבונים מצומצם וכמה חומרים נוספים על הלשון.
ריכוז הסף האנושי לתחושת מתיקות בסוכרוז הוא 10 מילימולר. אולם ישנם חומרים המזוהים כמתוקים גם בריכוזים נמוכים הרבה יותר.
עוגיית אלפחורס במילוי מרקיז שוקולד ושברי פקאן
חומרים ל-10 עוגיות:
- 150 גרם קורנפלור
- 100 גרם קמח
- 125 גרם חמאה (מחמאה לפרווה)
- 60 גרם חלמונים
- גרידה מ-1/2 לימון
למילוי השוקולד:
- 200 גרם שוקולד מריר איכותי
- 150 מ”ל שמנת מתוקה (או תחליף שמנת לפרווה)
- 70 מ”ל חלב קוקוס
- 80 גרם אגוזי פקאן קצוצים
לציפוי:
- 100 גרם קוקוס קלוי
אופן הכנה:
לבצק: את הקמח והקורנפלור מערבבים בקערה. בקערה נפרדת מקציפים מעט את החמאה, הסוכר והחלמונים. מחברים את שתי הקערות ולשים עד לקבלת בצק במרקם אחיד. מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה. מרדדים על גבי משטח מקומח וקורצים עיגולים בקוטר 8 ס”מ. מסדרים על נייר אפייה ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות למשך כ-10 דקות. מוציאים ומקררים.
למילוי השוקולד: את השמנת, חלב הקוקוס וגרידת הלימון מביאים לרתיחה בסיר ומסירים מהאש. מוסיפים פנימה את השוקולד ומערבבים עד לקבלת מסה אחידה. מוסיפים את הפקאן ומקררים. ממלאים את העוגיות במילוי השוקולד ומגלגלים בקוקוס קלוי.
להגשה: יוצקים מעל העוגייה רוטב שוקולד חם, מוסיפים כדור סורבה של פירות יער או כל סוג חמוץ מעט ומגישים.
סיגר שקדים וחלבה עם גלידת מטוגנת
חומרים:
לסיגר:
- 500 גרם שקדים טחונים
- 200 גרם חלבה משובחת
- 2 ביצים
- עלי סיגר לפי הצורך
לגלידה:
- 1 ק”ג גלידת ווניל
- 400 גרם פירורי עוגת ספוג
- 2 כפות קוקוס קלוי
- 300 גרם אבקת טמפורה
- 2 ביצים
אופן הכנה:
לסיגר: את השקדים הטחונים מערבבים עם החלבה והביצים ויוצרים מסה אחידה . מורחים את עלי הסיגר במעט קמח מעורבב במים ומניחים במרכז העלה נקניק של המסה . מגלגלים תוך כדי הידוק ועוטפים בנייר הסיגר. מטגנים בשמן עמוק עד להזהבה וטובלים בסירופ סוכר.
לגלידה המטוגנת: מערבבים את הקוקוס הקלוי עם פירורי עוגת ספוג, יוצרים כדורי גלידה ומגלגלים היטב בתערובת. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקפיא למשך שעתיים לפחות. מערבבים את אבקת הטמפורה יחד עם הביצים ומים עד לקבלת בלילה סמיכה. מחממים שמן לטיגון עמוק טובלים כדור גלידה מצופה בטמפורה ומורידים לשמן. מטגנים להזהבה קלה מוציאים ומגישים מיד.
סופלה שוקולד
חומרים ל-10 מנות:
- 500 גרם שוקולד מריר
- 400 גרם חמאה
- 250 גרם סוכר
- 160 גרם קורנפלור
- 50 גרם קקאו
- 10 ביצים
לרוטב שוקולד:
- 100 גרם שוקולד מריר
- 100 מ”ל שמנת מתוקה 38% שומן
לקישוט:
- תות שדה פרוס, מקל קינמון, אבקת סוכר
אופן ההכנה
את השוקולד והחמאה ממסים מעל בן מארי (אמבט מים חמים). בקערה נפרדת מערבבים סוכר, קורנפלור וקקאו. טורפים את הביצים ומוסיפים לתערובת הסוכר. מוסיפים את הביצים, מערבבים היטב ומסננים. מוסיפים את השוקולד לתערובת הביצים מעט בכל פעם עד לקבלת מרקם אחיד. יוצקים לכלי אפייה משומן במעט חמאה 3/4 גובה. מכניסים לתנור בחום של 180 מעלות ואופים למשך 12-8 דקות עד שהשכבה למעלה מתחילה להתבקע.
לרוטב שוקולד: מביאים לרתיחה את השמנת ויוצקים מעל לשוקולד, מערבבים עד להמסה מלאה.
להגשה: את רוטב השוקולד מחממים כ-30 שניות במיקרוגל, מניחים סופלה במרכז הצלחת ויוצקים רוטב מעל. מקשטים בתות שדה חצוי ומקל קינמון, מפזרים מעל אבקת סוכר ומגישים.