לחמניות באן
חומרים:
- 500 גרם קמח
- 1 שקית אבקת אפייה
- 100 גרם סוכר
- 1 כף שמרים יבשים
- 1 כפית שטוחה סודה לשתייה
- כפית מלח
- מעט שמן
אופן הכנה:
את כל חומרי הבצק מעבירים למיקסר ולשים במשך כ-10 דקות. מכסים ומתפיחים כ-40 דקות . מחלקים את הבצק לכדורים קטנים במשקל של כ-30 גרם ומכדררים היטב כדי ליצור כדור חלק . מניחים מעל נייר אפייה מקומח מכסים ומתפיחים כחצי שעה . מרתיחים סיר עם מים מניחים מעליו כלי במבוק לאידוי ומאדים את כדורי הבצק כ-10-15 דקות (אפשר גם בסיר אידוי של קוסקוס). מקררים מעט, ממלאים במילוי הרצוי ומגישים.
באן במילוי סלמון ופטריות
חומרים:
- 8 לחמניות באן
- 500 גרם סלמון טרי חתוך לקוביות
- 4 יחידות פטריית פורטובלו קצוצות
- שמן
- 4 גבעולי בצל ירוק קצוצים
- חופן נבטים
לרוטב:
- 1 שן שום קצוצה
- כפית ג’ינגר טרי קצוץ
- 5 כפות רוטב סויה
- 1 כפית שמן שומשום
- 1 כף סוכר
אופן הכנה:
מחממים מחבת עם שמן וצורבים את הפטריות כדקה. מוסיפים את קוביות הסלמון ומקפיצים עד לבישול מלא. מוסיפים פנימה נבטים, בצל ירוק ואת חומרי הרוטב ומערבבים היטב. את לחמניית הבאן מאדים בכלי מתאים. ממלאים ומגישים.
באן במילוי אנטריקוט ובצל צלוי
חומרים :
- 8 לחמניות באן
- 2 בצלים בגודל בינוני
- 40 גרם אנטריקוט חתוך לרצועות דקות
- 1 גבעול למון גראס קצוץ
- 3 כפות רוטב סויה
- 2 שיני שום פרוס
- חופן כוסברה קצוצה
- רבע כוס שמן
אופן הכנה:
את הבצל חותכים לשישיות , מורחים בשמן ומכניסים לתנור בחום של 180 מעלות למשך 15 דקות. מחממים מחבת רחבה עם שמן ומקפיצים את הבצל הצלוי להזהבה חומה. מוסיפים את האנטריקוט והלמון גראס ומקפיצים כדקה. מוסיפים את הסויה והכוסברה, מערבבים ומסירים מהאש. מאדים את לחמניות הבאן, ממלאים במילוי האנטריקוט ומגישים.
מיקי סויסה, שף ויועץ קולינארי, בנייה והקמה של תפריט, הדרכות מהמטבח האסייתי, שף עד הבית וסדנאות בישול
8444804-052 | [email protected]