ריזוטו פיטריות וגבינת עיזים
חומרים לאורז:
- 400 גרם אורז ארבוריו
- 5 יחידות פטריית פורטובלו
- 5 יחידות שמפיניון
- 100 גרם פרמז'ן מגוררת
- 100 גרם חמאה
- 200 גרם גבינת עיזים חתוכה לקוביות
- מלח
- פלפל שחור גרוס
- 1 כוס יין לבן
- 250 מ”ל שמנת מתוקה
לציר ירקות:
- 1 בצל
- 1 גזר
- 2 גבעולי סלרי
- חופן עלי פטרוזיליה
אופן הכנה לציר הירקות:
את כל הירקות חותכים גס ומעבירים לסיר יחד עם 2 ליטר מים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כחצי שעה ומסננים.
לריזוטו:
ממיסים חמאה במחבת רחבה. מוסיפים את הפטריות ומאדים כ-2 דקות. מוסיפים את האורז והיין, מאדים כדקה נוספת ומתחילים להוסיף מציר הירקות מעט עד שנספגים הנוזלים, ומוסיפים שוב. חוזרים על הפעולה עד למצב שבו האורז רך, בערך 15-12 דקות. יוצקים את השמנת המתוקה ומבשלים עד לקבלת קרמיות סמיכה מהשמנת. מוסיפים את גבינת העיזים ומערבבים בעדינות. מפזרים מעל גבינת פרמז'ן ומגישים.
ריזוטו חציל שרוף וגבינת עיזים
חומרים לאורז:
- 400 גרם אורז ארבוריו
- 1 חציל בינוני
- 100 גרם גבינת עיזים חתוכה לקוביות
- 100 גרם חמאה
- מלח
- פלפל שחור גרוס
- 1 כוס יין לבן
- 250 מ”ל שמנת מתוקה
- 100 גרם פרמזן מגורד
לציר ירקות:
- 1 בצל
- 1 גזר
- 2 גבעולי סלרי
- חופן עלי פטרוזיליה
אופן הכנה לציר הירקות:
את כל הירקות חותכים גס ומעבירים לסיר יחד עם 2 ליטר מים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כחצי שעה ומסננים.
לריזוטו:
שוטפים היטב את החציל וקולים על אש גלויה. טוחנים את החציל יחד עם הקליפה למרקם חלק. ממיסים חמאה במחבת רחבה ומקפיצים את האורז מעט ומוסיפים את היין. מוסיפים מציר הירקות מעט עד שנספגים הנוזלים ומוסיפים שוב. חוזרים על הפעולה עד למצב שבו האורז רך, בערך 15-12 דקות. יוצקים את השמנת המתוקה ומבשלים עד לקבלת קרמיות. מתבלים במלח ופלפל מוסיפים 3 כפות מקרם החצילים ומעבירים לכלי הגשה. מפזרים גבינת עיזים מעל ומגישים.
ריזוטו אפונה ופרמזן
חומרים לאורז:
- 400 גרם אורז ארבוריו
- 150 גרם אפונה טרייה לאחר חליטה קצרה
- 100 גרם פרמז'ן מגורדת
- 100 גרם חמאה
- מלח
- פלפל שחור גרוס
- 1 כוס יין לבן
- 250 מ”ל שמנת מתוקה
לציר ירקות:
- 1 בצל
- 1 גזר
- 2 גבעולי סלרי
- חופן עלי פטרוזיליה
אופן הכנה לציר הירקות:
את כל הירקות חותכים גס ומעבירים לסיר יחד עם 2 ליטר מים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כחצי שעה ומסננים.
לריזוטו:
ממיסים חמאה במחבת רחבה ומקפיצים את האורז מעט ומוסיפים את היין. מוסיפים את האפונה ומאדים כחצי דקה נוספת. מוסיפים מציר הירקות מעט עד שנספגים הנוזלים ומוסיפים שוב. חוזרים על הפעולה עד למצב שבו האורז רך, בערך 15-12 דקות. יוצקים את השמנת המתוקה ומבשלים עד לקבלת קרמיות סמיכה מהשמנת. מפזרים מעל גבינת פרמזן ומגישים.
מיקי סויסה, שף ויועץ קולינארי, בנייה והקמה של תפריט, הדרכות מהמטבח האסייתי, שף עד הבית וסדנאות בישול
052-8444804 | [email protected]