מיקי סויסה בפעולה. צילום: אורי קריספין
מיקי סויסה בפעולה. צילום: אורי קריספין

שף מיקי סויסה מפתיע עם מתכונים לריזוטו

הפעם במדור האורז האיטלקי - הלוא הוא הריזוטו. כדאי לדעת: ישנם מתכונים רבים לריזוטו עם מרכיבים שונים, אך כולם מבוססים על אורז עגול שמבושל בציר בתהליך מסוים תוך כדי נתינת תשומת לב והשגחה קרובה. את האורז לא שוטפים לפני הבישול כדי לשמור את העמילן שיוצא בשטיפה למנה עצמה, שכן העמילן תורם למרקם הקרמי של המנה

פורסם בתאריך: 3.8.18 17:57

     

ריזוטו פיטריות וגבינת עיזים

חומרים לאורז:

  • 400 גרם אורז ארבוריו
  • 5 יחידות פטריית פורטובלו
  • 5 יחידות שמפיניון
  • 100 גרם פרמז'ן מגוררת
  • 100 גרם חמאה
  • 200 גרם גבינת עיזים חתוכה לקוביות
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 1 כוס יין לבן
  • 250 מ”ל שמנת מתוקה

לציר ירקות:

  • 1 בצל
  • 1 גזר
  • 2 גבעולי סלרי
  • חופן עלי פטרוזיליה

אופן הכנה לציר הירקות:
את כל הירקות חותכים גס ומעבירים לסיר יחד עם 2 ליטר מים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כחצי שעה ומסננים.

לריזוטו:
ממיסים חמאה במחבת רחבה. מוסיפים את הפטריות ומאדים כ-2 דקות. מוסיפים את האורז והיין, מאדים כדקה נוספת ומתחילים להוסיף מציר הירקות מעט עד שנספגים הנוזלים, ומוסיפים שוב. חוזרים על הפעולה עד למצב שבו האורז רך, בערך 15-12 דקות. יוצקים את השמנת המתוקה ומבשלים עד לקבלת קרמיות סמיכה מהשמנת. מוסיפים את גבינת העיזים ומערבבים בעדינות. מפזרים מעל גבינת פרמז'ן ומגישים.


ריזוטו חציל שרוף וגבינת עיזים

חומרים לאורז:

  • 400 גרם אורז ארבוריו
  • 1 חציל בינוני
  • 100 גרם גבינת עיזים חתוכה לקוביות
  • 100 גרם חמאה
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 1 כוס יין לבן
  • 250 מ”ל שמנת מתוקה
  • 100 גרם פרמזן מגורד

לציר ירקות:

  • 1 בצל
  • 1 גזר
  • 2 גבעולי סלרי
  • חופן עלי פטרוזיליה

אופן הכנה לציר הירקות:
את כל הירקות חותכים גס ומעבירים לסיר יחד עם 2 ליטר מים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כחצי שעה ומסננים.

לריזוטו:
שוטפים היטב את החציל וקולים על אש גלויה. טוחנים את החציל יחד עם הקליפה למרקם חלק. ממיסים חמאה במחבת רחבה ומקפיצים את האורז מעט ומוסיפים את היין. מוסיפים מציר הירקות מעט עד שנספגים הנוזלים ומוסיפים שוב. חוזרים על הפעולה עד למצב שבו האורז רך, בערך 15-12 דקות. יוצקים את השמנת המתוקה ומבשלים עד לקבלת קרמיות. מתבלים במלח ופלפל מוסיפים 3 כפות מקרם החצילים ומעבירים לכלי הגשה. מפזרים גבינת עיזים מעל ומגישים.

ריזוטו אפונה ופרמזן

חומרים לאורז:

  • 400 גרם אורז ארבוריו
  • 150 גרם אפונה טרייה לאחר חליטה קצרה
  • 100 גרם פרמז'ן מגורדת
  • 100 גרם חמאה
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 1 כוס יין לבן
  • 250 מ”ל שמנת מתוקה

לציר ירקות:

  • 1 בצל
  • 1 גזר
  • 2 גבעולי סלרי
  • חופן עלי פטרוזיליה

אופן הכנה לציר הירקות:
את כל הירקות חותכים גס ומעבירים לסיר יחד עם 2 ליטר מים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כחצי שעה ומסננים.

לריזוטו:
ממיסים חמאה במחבת רחבה ומקפיצים את האורז מעט ומוסיפים את היין. מוסיפים את האפונה ומאדים כחצי דקה נוספת. מוסיפים מציר הירקות מעט עד שנספגים הנוזלים ומוסיפים שוב. חוזרים על הפעולה עד למצב שבו האורז רך, בערך 15-12 דקות. יוצקים את השמנת המתוקה ומבשלים עד לקבלת קרמיות סמיכה מהשמנת. מפזרים מעל גבינת פרמזן ומגישים.


מיקי סויסה, שף ויועץ קולינארי, בנייה והקמה של תפריט, הדרכות מהמטבח האסייתי, שף עד הבית וסדנאות בישול
052-8444804 | [email protected]

תגיות:

תגובות

אולי יעניין אותך גם

🔔

עדכונים חמים מ"כאן דרום אשקלון"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר