פסטה קצרה בקרם שמנת ודלעת ערמונים
חומרים:
- 300/500 גרם פסטה קצרה יבשה
- 3 יחידות דלעת ערמונים
- 1 ליטר שמנת מתוקה
- 10 גרם גבינת פרמזן מגורדת
- 5 יחידות פטריות פורטובלו חתוכות גס
- 150 גרם ערמונים קלופים
- רבע כוס שמן זית
- 100 גרם חמאה
- 3 גבעולי תימין קצוצים
- חופן עלי בזיליקום טריים
- מלח
- פלפל שחור גרוס
אופן הכנה
את דלעת הערמונים חותכים לשישיות ומורחים בשמן זית. מכניסים לתנור בחום של 200 מעלות למשך כ-20-15 דקות. את הפסטה מבשלים לפי הוראות היצרן. מחממים מחבת רחבה עם חמאה ומקפיצים את הפטריות כדקה. מוסיפים ערמונים ושמנת מתוקה ומביאים לרתיחה. מתבלים במלח ופלפל שחור. מוסיפים את התימין, הבזיליקום והפרמזן. מוסיפים את הפסטה לרוטב ומערבבים היטב. מעבירים לכלי הגשה, מניחים את שישיות חלקי דלעת הערמונים הצלויה מעל ומגישים.
מוציאים מהמקרר ומגישים.
חצאי דלעת ערמונים במילוי גבינות
חומרים:
- 2 יחידות דלעת ערמונים
- 100 גרם גבינת מוצרלה מגורדת
- 100 גרם גבינת ריקוטה
- 100 גרם גבינה בולגרית
- חופן עלי בזיליקום קצוצים
- 50 גרם זיתי קלמטה קצוצים גס
- חופן אגוזי מלך קצוצים
- רבע כוס שמן זית
להקרמה: 100 גרם גבינת פרמזן מגורדת
אופן הכנה
את דלעת הערמונים חוצים לשניים, מסירים את הגרעינים, שוטפים היטב ומורחים בשמן זית. מכניסים לתנור בחום של 180 מעלות למשך 20 דקות בערך. את שאר החומרים מערבבים היטב וממלאים את חצאי הדלעת. מפזרים גבינת פרמזן מעל ומחזירים לתנור למשך כ-5 דקות נוספות. מגישים כמנה ראשונה.
תבשיל בשר על דלעת ערמונים צלויה
חומרים:
- 500 גרם בשר בקר טחון
- 5 יחידות דלעת ערמונים
- 2 יחידות בצל פרוס דק
- 2 יחידות גזר קצוץ
- צרור פטרוזיליה קצוצה
- צרור כוסברה קצוצה
- 1 כף שטוחה בהרט
- מעט מלח
- מעט פלפל שחור גרוס
- חופן צנוברים קלויים
- רבע כוס שמן זית
אופן הכנה
מחממים סיר עם שמן זית ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את הגזר ומטגנים דקה נוספת.
מוסיפים את הבשר ומבשלים עד שצבעו הופך לאפור. מתבלים במלח, פלפל ובהרט, מוסיפים את הפטרוזיליה, הכוסברה והצנוברים ומבשלים על אש נמוכה כ-10 דקות. במקביל חוצים את דלעת הערמונים לשניים ומורחים בשמן זית. מכניסים לתנור למשך כ-20 דקות. מניחים את הדלעת במרכז הצלחת, ממלאים בתבשיל הבשר ומגישים.
מיקי סויסה, שף ויועץ קולינארי, בנייה והקמה של תפריט, הדרכות מהמטבח האסייתי , שף עד הבית וסדנאות בישול 052-8444804 | [email protected]