בלב שכונת שמשון, ברחוב ז'בוטינסקי, ישנה חממה יפיפייה, שאוצרת בתוכה בית קפה חברתי. המקום מתופעל על ידי עשרות בני הנוער ששייכים למועדון הנוער נשר של עמותת פידל, המגיעים כמה פעמים בשבוע למפגשים חברתיים, לעבוד וללמוד לגעת באדמה, ולהכין אדניות מעץ מעשי ידם למכירה. הרעיון לבנות את המקום הקסום הזה, עלה לאחר שבני הנוער בהחלטה משותפת, רצו לגייס כסף לטיול שורשים באתיופיה כדי ללמוד קצת יותר על המקום ממנו הם מגיעים.
מרכז הנוער פועל במשך השנה בשיתוף עם אגף שח"ר ועיריית אשקלון ומטרתו להוות מקום בו הנוער יכול לפתח ערכי אחריות, מנהיגות, הובלה ולהיות חלק מקבוצה.
התוצאה וההשפעה של המקום היו גדולות יותר משציפו, ובמשך הזמן והימים בהם הם פותחים את שערי בית הקפה והחממה, זולגים אליו אנשי השכונה כדי ליהנות מהחוויה והשלווה שאופפת אותם. המקום הפך לצורת חיבור בין בני הנוער להוריהם, שמגיעים להתרשם מהמקום, בו גם הקהילה, יכולה לבוא וליהנות מאי של יופי, באמצע השכונה.
כעת, כתרומה לקהילה ולצורך השגת יעדם, הם פותחים את המקום בימי שישי באופן קבוע, בין השעות 10:00-14:00 בו ימכרו אוכל לשבת, (תוצרת שכני המקום) אדניות מקסימות מעשה ידם שהקונים יוכלו לבחור לשתול בהן ממגוון הצמחים אותם הנערים מגדלים בחממה. וגם ינתן קפה ותה (תוצרת המקום!) חינם לכל מבקש.
בשלב זה, הם הצליחו לגייס כ60 אלף שקל ממכירות תוצרת החממות, רקפות ועציצים עליהם עבדו והם זקוקים לעוד 90 אלף שקל על מנת להגיע ליעד שנדרש לטיולם.
"בני הנוער של מרכז הנוער באשקלון של עמותת פידל, נפגשים מספר פעמים בשבוע ולוקחים חלק בפעילות חינוכית, חברתית וקהילתית" מסבירה מנכ"לית עמותת פידל לחינוך ושילוב יוצאי אתיופיה בישראל, מיכל אברה סמואל "הם החליטו להציב לעצמם יעד גבוה, מתוך רצון להכיר את שורשיהם ולהעמיק במי שהם. הם יכלו לבחור מספר דרכים ונתיבים לעשות זאת אך הם בחרו לפתוח את ליבם וליצור מקום קסום שמהווה גם מקום מפגש לקהילה מסביבם. אני גאה בפרויקט זה שלהם, המכיל בתוכו את כל הערכים שאנו מנחילים להם יום יום, אחריות, תרומה לקהילה, מנהיגות, יצירתיות וערכיות. יש לנו עוד הרבה ללמוד מהם. אני מאחלת להם שיצליחו להגיע ליעד הגבוה שהציבו לעצמם ושהמקום ימשיך לגדול ולהתפתח. תודה גדולה למנהל מרכז הנוער יניב בן חגי לוי, על הובלתו את הפרויקט באמונה ובהצלחה ולשותפינו בעיריית אשקלון ובאגף שח"ר".
"כשאומרים לאדם כל יום, ״אתה תצליח״, ״אתה תהיה קצין״, ״אתה תגיע רחוק״ וכשבמקביל גם נותנים כלים, האמירות הללו יהפכו למציאות ולא חשובה נקודת הפתיחה של ילדותו" הוסיף מנהל המקום בן חגי לוי והמשיך "הנערות והנערים של מרכז נשר יהיו בע"ה מובילים, מנהיגים, פורצי דרך כי הם מוכנים להשקיע לומדים להאמין ביכולות שלהם, זו המשימה העליונה של מרכז נשר, לטעת בבני הנוער את האמונה בעצמם".
ראש צוות החממה מתן אשטה בן 16 רוצה כבר להגיע לאתיופיה ולהכיר את המקום בו הוריו נולדו וחיו. "גייסנו כבר סכום גדול, אבל נותר עוד סכום שאנחנו זקוקים לו. המסע הזה חשוב לכולנו, כדי שנוכל ללמוד יותר על עצמינו, ועל המקום ממנו ההורים שלנו, המשפחות שלנו ואנחנו מגיעים" מסר אשטגה "הצוות שלי ואני עובדים קשה כדי שהחממה תהייה סיפור הצלחה ואנחנו מצליחים".
עמותת פידל (א-ב באמהרית) פועלת לחינוך ולשילוב חברתי של ישראלים יוצאי אתיופיה ומלווה מידי שנה למעלה מ- 10,000 ילדים, בני נוער ואנשי חינוך. במסגרת פעילותה מפעילה בשיתוף משרד החינוך את פרויקט המגשרים החינוכיים המציב למעלה מ-100 מגשרים בבתי ספר בהם יש אחוז גבוה של בנות ובני הקהילה, מרכזי נוער, הנותנים מענה חינוכי חברתי בשעות אחה"צ לתושבי שכונות פריפריאליות, תכנית מנהיגות צעירה, פרויקט חונכות בחברות עסקיות, תכניות הכנה לצה"ל, פרויקט "טורניר מיל"ה" בשיתוף משטרת ישראל ועוד. מעבר לפעילות הליבה עמותת פידל מאפשרת ומעודדת ייצוג הולם לנשים בנות הקהילה בכלל התפקידים.
בית הקפה והחממה ממוקמים בכתובת: מנדלי מוכר ספרים 3, אשקלון